Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.02.25

Ipari szennyvíztisztítás

Az ipari termelési folyamatok során keletkező szennyvizek jellemzői és összetétele olyannyira különböznek egymástól, hogy tisztításukra alkalmazható módszereknek széles spektruma áll rendelkezésre. A felelősségteljes vízgazdálkodás, a környezetvédelmi követelmények szigorodása a szennyvíztechnológiák folyamatos fejlődését szorgalmazta. A szennyvizek egyes jellemzői és összetevői a csatornahálózat elemeire, a végső befogadóra, a tisztítási technológiára is káros hatással lehetnek. A tisztítási módszerek kiválasztása során ezen körülményeket is szükséges latba venni.

ipari-szennyviztisztitas.jpg

Az ipari szennyvizek tisztítására a költséghatékony, fenntartható javaslatokat és válaszokat adnak személyre szabottan és innovatív megoldások kíséretében. A berendezések a vízben vagy technológiai folyadékokban található nem oldott, flotálható anyagok leválasztására alkalmasak. A berendezésekre jellemző a kiváló minőségű korrózióálló anyagok felhasználása, helytakarékos kialakítást tesz lehetővé, kezelése egyszerű. Automata rendszer végzi a kiülepedett anyagok gyűjtését- és kihordását, állítható vízmagasság és szabályozható lefölözővel rendelkezik az optimális iszapleválasztás eléréséhez.

Lehetőség van egyedi, igényeknek és megrendelő lehetőségeihez leginkább megfelelő rendszerek kialakítására a standard kialakítások mellett, akár meglévő vagy új műtárgyakban is. A rendszer a legjobb minőségű vezérléssel működik a maximális hatékonyság érdekében. A kommunális szennyvizek, ipari eredetű szennyvizek, technológiai vizek, ivóvíz, biológiai eleveniszap a flotációs technológiák által kezelhető anyagok. A flotációs eljárások a következők: nyomás alatti oldott levegős flotálás , nyitott flotálók, bevezetett levegővel történő flotálás (NFF sorozat), gravitációs flotálás (NGF-sorozat). A nyomás alatti oldott levegős flotálás során a vízhez mikroméretű levegőbuborékokat adagolnak. A tisztított víz egy részéhez a levegőztető rendszerben 5 bar nyomású levegőt kevernek, ez oldott állapotba kerül. A speciális levegőztető egységben 1 bar-ra csökken a levegőnyomás, ezáltal levegőbuborékok keletkeznek, melyek a vízben oldott szennyezőanyag részecskékhez tapadnak.