Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.07.22

Illegális bevándorlókat pénzért utaztató bandán ütött rajta a TEK - Videó

Illegális bevándorlókat pénzért utaztató bandára csapott le a Terrorelhárítási Központ (TEK) Röszke térségében kedd éjszaka.

 

tek-illegalis-bevandorlas.jpg


A szerb-magyar határszakaszon megjelenő illegális bevándorlók mozgását a Terrorelhárítási Központ is folyamatosan figyeli. A felderítő, elemző munka célja, hogy a TEK minimálisra csökkentse az olyan személyek megjelenésének lehetőségét Magyarországon és az Európai Unióban, akik biztonsági kockázatot jelenthetnek.


A TEK Felderítési Igazgatóságának e tevékenysége során kerültek látókörbe olyan magyar személyek, akik az elsődleges információk szerint illegális bevándorlók országon belüli utaztatását tervezték.

A Röszke térségében tetten ért két személy öt szír állampolgárságú, illegálisan Magyarországon tartózkodó bevándorló Budapestre utazását szervezte meg anyagi ellenszolgáltatás fejében.

A TEK műveleti egysége a rajtütés során a két személyt elfogta és előállította a Szegedi Rendőrkapitányságon, ahol a rendőrség "jogellenes tartózkodás elősegítésével" (Btk. 354§) gyanúsította meg őket.

Az illegálisan Magyarország területén tartózkodó szíreket a TEK átadta az illetékes határrendészeti kirendeltségnek.

(Forrás és videó:Terrorelhárítási Központ Társadalmi Kapcsolatok Osztálya. OS)