Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.08.20

Így szabadulj meg gyorsan a sittől

Minden építkezés vagy felújítás jár valamilyen szeméttel, építési törmelékkel, sittel. Ezt sokan akár évekig, sőt évtizedekig is őrizgetik az udvarukban. Pedig manapság már van gyors és egyszerű megoldás a sitt elszállítására. Nem kell hónapokig azzal sanyargatnunk magunkat, hogy sokkal szebb is lehetne az udvarunk, ha végre eltűnne belőle a sok szemét. A sittől a leggyorsabban és legegyszerűbben konténeres sittszállítással tudunk megszabadulni. Nézzük, mire is van szükségünk a gyors sittszállításhoz a sitten kívül.

 

Kell egy kis hely a konténernek

 

Sokan túl nagynak gondolják a konténereket, pedig már kisebb, 4 köbméteresek is elérhetőek. Ráadásul, ha belegondolunk, nem foglalnak nagyobb helyet, mint egy autó. Annyi hely meg csak van, nem igaz? Ha pl. jönnek a rokonok, garantáltan nem csak egy autóval lesz több az udvaron, mint szokott. Persze arra is figyelnünk kell, hogy a konténerszállító autónak szabad útja legyen a le- és felpakoláshoz.

 

Továbbá fontos az is, hogy beférjen a kapun, és ne szakítson le különböző vezetékeket sem. Emellett arra is gondolni kell, hogy esetleg nincs olyan magánterület, ahova el lehet helyezni a konténert. Pl. lakások felújítása esetén jellemző, hogy közterületre lesz elhelyezve a konténer. Ez viszont Budapesten engedélyköteles, így előzetesen az önkormányzathoz kell fordulnunk.

 

 

kontener-rendeles.jpg

 

 

Tudnunk kell, hogy mit szállíthatunk el konténerrel

 

Alapvetően sittnek számít az építési törmelék, a malter, bontott tégla, kisebb betondarabok, építőanyagok csomagolása és hasonló építkezésen keletkező hulladékok. Ugyanakkor vegyes hulladékként egyes sittszállítók további hulladékot is elszállítanak. Így egyúttal letudhatjuk a lomtalanítást vagy a zöldhulladék elszállítását is. Ugyanakkor veszélyes hulladék alapvetően nem szállítható így, főleg nem a többi hulladékkal együtt, de erről érdemes érdeklődni a sittszállítónál.

 

Fontos az időzítés

 

Ha építkezés vagy felújítás közben rendeled meg a konténert, akkor ügyelj arra, hogy időben intézkedj! Ha csúszol vele, akkor lehet, hogy feltartod az építkezést, mert útban lesz a sok törmelék, amit csak kerülgetni kell. Fontos az is, hogy legyen elég ember, aki a törmelékkel megtölti a konténert. Alapvetően 1-2 napig szokták a konténereket letenni, de pl. a Konténer Rendelés felár nélkül biztosítja egy hétig is a konténert. Ez is fontos szempont lehet, érdemes ezen is elgondolkodni.

 

Tartsuk a sorrendet

 

Ha már eljutottunk odáig, hogy megrendeltük a konténert, amit már le is raktak, akkor már csak egy dolgunk van. Ügyelnünk kell arra, hogy megfelelően pakoljuk tele a konténert. Egyrészt a már korábban említett veszélyes hulladékokat mellőzzük a konténerből. Másrészt viszont van egy ajánlott, célszerű pakolási sorrend. Alulra érdemes elhelyezni a sittet, a törmelékeket, amik esetleg szóródhatnának. Erre mehetnek a különböző további szemetek. Végül ha van, akkor a zöldhulladékkal zárjuk a sort.