Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.11.01

Igazán látványos a bioetanol kandalló

A csempekályha hallatán sokan egy régi, nem épp hatékony fűtőberendezésre gondolnak, ami a nagyszülők házában szinte minden szoba sarkában megtalálható volt. Azonban a korszerű ABC kályha bizonyítja a legjobban, hogy egy ilyen fűtőeszköz modern és hatékony lehet. Ezt sokan csak kerámia burkolatú kályhaként ismerik.

 

kandallo.jpg

 

Miért választják ezt rengetegen mostanság? Nos, azon kívül, hogy ez a kályha jól néz ki és esztétikus, a a működése a legfejlettebb légfűtési elvre alapszik. Az ABX modelleknél a kerámia burkolat és a tűztér között lévő légrés levegős hőcserélőként funkcionál. A Fire Store termékfelhozatala számtalan egyedülálló kályha terméket kínál. Ezek a formájukban, méretükben és teljesítményükben is eltérhetnek egymástól. Itt több mint 20 fajta szín és csempe díszítés közül válogathat az ember, ezért a tökéletes darab biztosan hamar meglesz.

 

A vásárló nyugodtan dönthet modern formájú kandalló mellett, amilyen például a Galie termékek, de választhat tradicionális külsővel hódító Bavaria produktumot is. Ez utóbbi a hagyományos értékeket képviseli. Ha valaki egy komplett kályha mellett szeretné letenni a voksát, az nézze meg a Lombardie változatokat! Manapság nagyon felkapottak a légfűtéses csempék. Ezeknél két fajta hőleadásról lehet beszélni. Az első az úgynevezett sugárzó hő, amelyet az eszköz az üvegablakán ad le. A másik pedig a konvekciós fűtés, ahol a hőleadó felület maga a berendezés teste. Ez biztosítja a fűtőszerkezet összteljesítményének nagyjából 60%-át.

 

Napjainkban a bioetanol kandalló is nagy sikernek örvend. Sokan ezt csak látványkandalló néven ismerik. A megnevezés helyes, ugyanis elsősorban ez egy dizájnelem. A lényege abban rejlik, hogy ez a tűz látványának élvezetét nyújtja komolyabb előkészületek és technikai háttér nélkül. A bioetanol kandalló mindenképp beválik azoknak, akik szeretnék a tűz látványát a lehető legjobban kiélvezni, azonban a házuk nem rendelkezik kéménnyel, vagy ami van, nem ideális méretű. A látványkandalló azért nagy kedvenc, mert ez valódi lángot garantál, nem úgy, mint az elektromos fajta.

 

A bioetanol kandalló ilyen értelemben helyettesíteni tudja a rosszul működő épített kandallót, a lehető legkisebb anyagi ráfordítással. A bioetanol kandalló azért is remek választás sok helyen, mert ennek több típusa van. Létezik beépíthető, asztali és szabadon álló változat egyaránt. A Fire Store kínálatában mind a három megtalálható. A látványkandalló beszerzésekor a kezdőknek könnyű dolguk van, hiszen a teljesítmény paramétereit nem kell nagyon megvizsgálni, mivel ez elsősorban nem egy fűtőeszköz.