Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.06.05

Huszonegy lány verseng a Magyarország szépe címért

Több mint ezer jelentkező közül került ki az a huszonegy lány, akik közül tizenhatan június 21-én a Duna csatorna élő adásában mérkőzik meg egymással a Magyarország szépe címért.

A lányokat a szépségük mellett rátermettségük, nyelvtudásuk, tájékozottságuk alapján választotta be egy szakmai zsűri a legszebbek közé - hangzott el a verseny pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.

 

magyarorszag-szepe-2015.jpg


A középdöntőbe ötvenen, a döntőbe huszonegyen jutottak tovább, akik a végső megmérettetésig egy felkészítő táborban vesznek részt. A táborból csak tizenhatan jutnak be a Tatár Csilla és Harsányi Levente vezette élő műsorba.


Tatár Csilla elmondta: a csatorna a döntő előtti napon, június 20-án levetíti azt a rövid filmet, amely bemutatja a verseny válogatóját, a lányok felkészülését, a táborban töltött heteiket, végül a finalistákat is.


A június 21-i Magyarország Szépe versenyen a zsűri egy királynőt és két udvarhölgyet választ ki, de a közönség is szavazhat a neki legjobban tetszőre.
A megmérettetés győztese képviseli majd Magyarországot a Miss World 2015 nemzetközi döntőjén a kínai Szanjában.


Kulcsár Edina, a tavalyi királynő, a 2014-es világverseny londoni döntőjén a második helyezést érte el.


A Miss World szépségversenyt először 1951-ben rendezték meg, magyar résztvevő pedig 26 évvel ezelőtt szerepelt rajta először. (MTI fotó: Illyés Tibor)