Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.11.30

Húsz év fegyházra ítélték egy ismert siófoki vállalkozó gyilkosát

Két hatályon kívül helyezés miatt harmadszor megismételt eljárásban, nem jogerősen 20 év fegyházbüntetésre ítélte pénteken a Zalaegerszegi Törvényszék azt a férfit, aki még 2014-ben egy vascsővel agyonütött és két társával kirabolt egy ismert, 61 éves siófoki vállalkozót.

siofok-vallalkozo-gyilkossag.jpg

(Az egyik gyilkos elfogása. Fotó: police.hu)

Az ügyben másodrendű vádlottként szereplő K. Ferenc - aki társaival együtt letartóztatásban van, de nem akart részt venni az ítélethirdetésen - nyereségvágyból elkövetett emberölésért többszörös visszaesőként 20 év, elsőrendű társa bűnsegédként és visszaesőként 16 év fegyházbüntetést kapott.
Harmadik társukat felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűnsegédjeként 6 év fegyházra ítélték.
Hármuknak együttesen csaknem 18 millió forint perköltséget is meg kell fizetniük. MTI

A rendőrség adatai szerint N. Tamás három hetet szánt a felderítésre.
Rájött, „tisztességes” betöréssel nem tudja megszerezni a vállalkozó bevételét, társakat kellett találnia megtámadásához. A trió az előre megbeszélt tervnek megfelelően augusztus 16-án 21 óra 45 perckor találkozott L. Norbert lakásán.
Felszerelkeztek két, egyenként méteres ónozott vízvezetékcsővel, és elindultak L. Norbert kék SEAT-jával. A vállalkozó háza közelében leparkolt gépjárműből L. Norbert jelezte, hogy napi körútja végén kisbuszával megérkezett és szintén leparkolt a házához gyalog induló későbbi áldozat.

A kapubejáró mellett várakozó társai közül K. Ferenc ütött, N. Tamás pedig lerántotta a földre került férfiról a pénzzel tömött nadrágját. A csöveket eldobták, a ruháikat és a mobiltelefonjaikat elégették, a szerzett pénzt háromfelé osztották, és hazamentek - írta a police.hu.