Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.09.15

Horvátország vagy Románia felé kerülhetnek a migránsok

Mátraházi Tibor biztonságpolitikai szakértő szerint a magyar-szerb zöldhatár lezárása után Horvátország vagy Románia felé kerülhetnek a már Szerbiába érkezett, az Európai Unióba tartó illegális migránsok.

 

migransok-roszke.jpg

(Rendőrök a magyar oldalon (háttérben), illegális bevándorlók a régi Horgos-Röszke határátkelőhelynél, a magyar-szerb határ szerbiai oldalán 2015. szeptember 15-én. Ezen a napon hatályba léptek a migrációs helyzet miatti új szabályozások. MTI Fotó: Mohai Balázs)

 

A szakértő az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában arról beszélt, hogy a következő két-három hétben "valamelyest nyugodtabb lesz a helyzet", a kérdés az lesz, az érkezők miként reagálnak arra, hogy jelentős hányaduk menedékkérelmét elutasítják.

Mátraházi Tibor elmondta: a szerb-horvát határ nagy részén a veszélyes Dunán kellene átkelniük, délebbre pedig a magyarországinál jóval nehezebb terepen vezet az út.
Talán a tél közeledte időt hagy arra, hogy felkészüljünk a tavaszi hullámban érkező újabb menekültáradatra - fogalmazott a szakember. MTI