Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.07.16

Hogyan viseld a rövidnadrágot?

A nyári melegben magától értetődően kerül elő a szekrény mélyéről a rövidnadrág, hiszen 30 fok fölött valódi kínzásnak élheti meg az ember a hosszút. Mint minden ruhadarabbal, a rövidnadrág viselésével kapcsolatban is vannak ugyanakkor szabályok, amiket nem árt betartani, ha jól szeretnél kinézni. Ezek egy része arról szól, hogy milyen alkalmakkor helyénvaló, és mikor nem egy rövidnadrág, másik része pedig arról, hogy ha viseled, mivel viseld, hogy a legtöbbet hozd ki belőle.

 

Valljuk be, a nőknek kicsit könnyebb dolguk van, hiszen a shortok mellett ott vannak a szoknyák, ruhák, amik amellett, hogy szellősebbek, csinosak is, így nagyon jó alternatívát jelentenek a melegben. A férfiaknak azonban marad a nadrág kurtább verziója, ha egy kicsit fel akarnak lélegezni a forróbb napokon. Ezt viszont nem lehet bármikor hordani.

 

divat-rovidnadrag.jpg

 

Mikor nem helyénvaló egy rövidnadrág?

 

Alkalmakra, formális helyzetekre, a rövidnadrág nem elegáns. Bármennyire is fájdalmas olykor, sajnos ez így van, még akkor is, ha te nem egy szabadidő anyagból készült rövidnadrágot vennél fel, hanem egy letisztultabb típust. A short így gyakorlatilag mindenhonnan kiesik, elegánsabban kell felöltözni: nem lehet viselni esküvőn, munkahelyen, üzleti ebéden stb.

Persze előfordulhat, hogy a Te munkahelyeden éppen nincs dress code, és abban mész, amiben csak akarsz – ebben az esetben nyugodtan viselj rövidnadrágot, de az alapszabály az, hogy formális körülmények között nem illik. Ezt jó, ha tudod, hogy ne kerülj emiatt kellemetlen helyzetbe.

 

Íratlan szabályok a rövidnadrág viseléséhez

 

„Nem hivatalosan” tehát nyugodtan viselhetsz rövidnadrágot, de azért nem árt, ha még néhány dologra odafigyelsz ezzel kapcsolatban, hogy biztosan a legtöbbet hozd ki belőle:

 

  • Legyen megfelelő a hossza. Egy férfi rövidnadrág térd fölé érjen, de combközépnél semmiképp nem lehet rövidebb. Az már egyszerűen túl rövid, és egyáltalán nem mutat jól. Túl sokat láttat, egyszerűen nem illik ilyen rövid shortot viselni.

  • Számít, mivel viseled. Bár ahogy írtuk, alapvetően a rövidnadrág egy laza, hétköznapi viselet, azért lehet egy kicsit árnyalni a képet attól függően, hogy mit veszel fel hozzá. Egy papuccsal és egy atlétával egyértelműen azt a hatást kelted, mintha strandra készülnél. Egy vászon rövidnadrág egy színben passzoló inggel és félcipővel azonban ennél jóval kifinomultabb, és jó lehet például egy rövidnadrág,nyár,divat, kellemes nyáresti randevúra. A farmer rövidnadrág feliratos pólóval laza öltözet, a barátokkal töltött szabadidős programra kiváló. Persze még ezernyi kombináció van, ez csak néhány példa.

  • A nadrág kiválasztásánál figyelj az anyagra! Legtöbbször a nadrág anyaga határozza meg, hogy milyennek látjuk magát a nadrágot. Nincs ez másképp a shortok esetében sem. Egy melegítőanyagból készült férfi rövidnadrág egyértelműen sportos viselet. A farmer hétköznapi, laza, míg a vászonnadrág az előző kettőhöz képest elegánsabb, de ettől még továbbra sem állja meg a helyét alkalmi viseletként! Az anyag abból a szempontból is fontos, hogy mit veszel fel hozzá – a felső és a nadrág anyaga jó esetben passzol egymással.

Rövidnadrágot tehát nyugodt lélekkel viselhetsz a meleg hónapokban, de alaposan gondold át, hogy hová, mivel és milyet veszel fel!