Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.10.29

Hogyan védekezzünk az otthonunkat ellepő rovarok ellen?

Az őszi időszakban rengeteg nem szívesen látott vendég látogat be otthonunkba, többek között poloskák, hangyák, csótányok. De mit lehet ellenük tenni?

Sajnos egyszerűen nincsen olyan, hogy egy maximálisan kitakarított és tisztán tartott helyiségben ne jelenhetnének meg a különféle ízeltlábúak és riadalmat okozva ezzel azonnal ne gondolkodjunk el valamilyen rovarirtószer használatán.

 

rovarirtoszer.jpg

 

Manapság rengeteg rovarirtószerrel találkozhatunk az üzletek polcain, melyek univerzálisak, de hogy tényleg hatékonyak-e, azt nem tudhatjuk előre. Azonban az Envira rovarirtó permet hatékonyan kombinálja az univerzális felhasználhatóság kedvező feltételeit a legnagyobb hatékonysággal.

Ha gazdaságos, nagy kiszerelésű rovarirtót keresünk, arra is van megoldás, az 5 literes Envira rovarirtó utántöltő kiszereléséből adódóan kiváló választás lehet nagyobb létesítmények számára, de állattartók és magánszemélyek részére szintúgy.

 

Lássuk, mit tudhatunk az Enviráról

 

Nagyon alacsony mennyiségben tartalmazza a hatóanyagot, ellenben ez a kis mennyiség is kiválóan alkalmas arra, hogy hatékony legyen a rovarok ellen. Piretroid típusú szer.

Emlősökre és melegvérűekre nem ártalmas, ellenben kis adagban is hatásos az élősködők ellen, sokkal inkább, mint a természetes eredetű piretrinek.

A hatóanyag az élősködők légzőrendszerén keresztül jut be az ízelt lábúak szervezetébe és elpusztítja őket. Mivel kontakt biocid, megtalálható a hatályos biocid jegyzékben, és az európai szabványoknak is megfelel. Már kapható több európai országban is.

 

Miért az Envirára essen a választás?

 

Ez egy vízbázisú permet, mely két piretroid tartalmú hatóanyagot tartalmaz. Ezek a permetrin, mely biztosítja a hosszantartó hatásosságot és az esbiotrin, mely az azonnali hatásért felelős. E két hatóanyag kombinációjaként alakul ki a riasztó hatás. Semmilyen más káros oldószert vagy hatásfokozót nem tartalmaz, csakis a hatóanyag és a víz van benne.

Hatása: először az azonnali, azaz knock-down hatással találkozhatunk, majd következik a tartós hatás és végül a repellens hatás, mely azt takarja, hogy egyfajta riasztó hatással a már kezelt felülettől távol tartja a rovarokat.

Színtelen és szagtalan, nem hagy foltot, és a legkisebb mértékben terheli csak a környezetet.

 

Hol használhatjuk az Envirát?

 

Zárt térben fejti ki legjobban a hatását a mászó rovarok ellen, de lehet használni a repülő rovarok ellen, csakúgy mint a szabadban, például egy kirándulás alkalmával, ahol leginkább a szúnyogok és kullancsok ellen szokták bevetni, úgy, hogy a ruházatra fújják az irtószert.

Minden olyan felületen használhatjuk, ahol nem tartunk attól, hogy a pillanatnyi nedvesség kárt tesz az anyagban.

 

Hogyan használjuk az Envirát?

 

Csak pumpáljunk a kezelendő felületre nagyjából 30 centiméter távolságról a szórófej segítségével a permetből. Érdemes még megemlíteni, hogy milyen élőlények ellen hatásos. Többek között hangyák, poratka, ágyi poloska, ruhamolyok, pincebogár, csótányok, kullancsok, muslicák és bolhák ellen tudjuk alkalmazni.

 

Milyen a hatásossága az Envirának?

 

Negyed óra alatt a célzott alkalmazással az ízelt lábúak maximális mértékben elpusztulnak. Minden esetben olvassuk el a rovarirtószer leírását, és fogadjuk meg az abban leírtakat.

További felmerülő kérdés esetén keresse a Napibio munkatársait elérhetőségeik egyikén vagy nézzen szét kínálatukban.