Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.04.15

Hogyan választ táplálékkiegészítőt egy tudatos vásárló?

Napjainkban dübörög az étrend-kiegészítők piaca, szinte hétről hétre jelennek meg új márkák vagy új termékek az üzletekben. Ekkora választékban pedig ember legyen a talpán, aki könnyen el tud igazodni, pláne, ha nincsenek határozott elképzelései arról, hogy mire is van szüksége. 

 

Egy jól megválasztott étrend-kiegészítő azonban segíthet orvosolni olyan problémákat, amelyekre elsőre azt hinnénk, hogy csak a gyógyszerek segíthetnek (például alvászavarok, stressz, gyenge immunrendszer, ízületi panaszok). De mit érdemes figyelni a választás során?

 

taplalekkiegeszito.jpeg

Mennyiség kontra minőség

 

A táplálékkiegészítőket nem lehet szimplán az ár alapján összehasonlítani, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy milyen hatóanyagok mekkora koncentrációban találhatóak az adott termékben, és hogyan befolyásolják egymás hatását. 

 

Egy drágább készítménynél is előfordulhat, hogy csupán a díszes csomagolást és az okosan felépített marketinget fizetjük meg, de valójában maga a termék nem rendelkezik olyan tulajdonságokkal, ami kiemelné a versenytársai közül. 

 

Ugyanígy a gyanúsan olcsó étrend-kiegészítőknél is valószínűsíthető, hogy csak igen kevés hatóanyagot tartalmaz, és azt is rosszul hasznosuló formában. Így ugyan megvan a tudat, hogy legalább teszünk valamit az egészségünkért, de valójában nem sok hasznunk származik belőle. 

 

Összetevők csapdájában

 

Ma már egyre többen törekednek a tudatos vásárlásra, és egy-egy élelmiszer csak azután kerül a kosarukba, miután figyelmesen áttanulmányozták a címkéjét. Felmerül a kérdés, hogy miért nem követjük ugyanezt a gyakorlatot a táplálékkiegészítők esetében is?

 

Hiszen ezeket is érdemes “nagyító alatt” megvizsgálni, ugyanis lehetnek bennük E-számok és olyan mesterséges anyagok, amelyek azért felelősek, hogy a készítmény megfelelő állagú, egyszerűen bevehető és könnyen emészthető legyen. Az E betű annyit jelent, hogy a készítmény Európában engedélyezett, ami nem feltétlenül jelent rosszat, viszont inkább törekedjünk arra, hogy olyan termékeket válasszunk, amelyek 100%-ig természetes alapanyagokból állnak és GMO-mentesek!

 

A Myrobalan minőségi termékei például kizárólag gyógynövényeket tartalmaznak, melyeket a tibeti gyógyászat elvei alapján állítottak össze. A fúziós módszernek köszönhetően az összetevők erősítik egymás hatását, így a készítmények hatékonysága egyedülálló.

 

 

Vásárlói vélemények

 

Ha végképp tanácstalanok vagyunk, akkor olvassunk utána az adott terméknek, keressünk vásárlói értékeléseket, tapasztalatokat! A sok pozitív vélemény megerősíthet abban, hogy a kiszemelt táplálékkiegészítő jó választás lehet. Igaz, hogy mindenkinek a szervezete más és más, ám ami sokaknak bevált, az valószínűleg nekünk sem okoz majd csalódást.

 

Ha pedig egy termékről szinte csak rossz véleményeket olvasunk, akkor ne csábuljunk el a csalogató reklámszöveg miatt, hanem inkább keresgéljünk tovább.