Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.02.25

Hogyan tudjuk hidratálni az extra száraz bőrt?

Testünket egy nagy kiterjedésű védelmi réteg borítja be, ami megvéd minket a baktériumoktól, a káros napsugárzástó. Igen, a bőrünkről van szó. Emiatt is nagyon fontos, hogy ápoljuk a bőrünket és bőrtípusunknak megfelelő gondoskodást nyújtsunk. A száraz bőr az egyik legkönnyebben kialakuló bőrtípus. Még ha valaki nem is rendelkezik alapból ezzel a bőrtípussal, elég egy kis figyelmetlenség és kész is, kiszárad, berepedezik és emiatt eléggé érzékeny is lehet. Arról nem is beszélve, hogy a mikró repedések, amik ilyenkor keletkeznek, számos baktérium melegágya lehet, ami sok veszélyt rejthet magában. Továbbá bevallhatjuk, hogy nem is szép és esztétikus látvány. Ezért nagyon fontos, hogy minden időben figyeljünk a bőrünk védelmére, és a megfelelő testápolót, kézkrémet használjuk.

testapolo-krem.jpg

A száraz bőrrel már valószínűleg mindenki találkozott élete során. Vannak esetek ellenben amikor érdemes szakorvoshoz fordulni, mivel az már nem múlik el még a legjobb testápoló hatására sem. Ilyen például, ha évekig nem szűnik meg, vagy a leggondosabb ápolás ellenére is visszatér.

A külső hatások miatt kialakuló száraz bőrnek elég, ha betartunk pár egyszerű szabályt.
Kerüljük a végleteket, mint például a forró, hosszú zuhany vagy a jéghideg víz, hideg szél. Ezek felbontják a bőr szerkezetét, így az nem igazán lesz ellenálló. Fontos továbbá, hogy tisztálkodás után a bőrünket ne dörzsölve töröljük meg, hanem puhán itassuk fel, lehetőleg 100% pamutból készült törölközővel. A legoptimálisabb hatás kedvéért ajánlott a még nedves bőrünkre felvinni a testápolót, mert azzal több nedvességet juttatunk a bőrünkbe. A kerülendők közé tartoznak még az antibakteriális hatással bíró szappanok is, valamint a parfümöt, alkoholt tartalmazó tusfürdők, parfümök.

Térjünk is rá a testápolóra. De milyet is? Fontos szempont, hogy illat, színezék és parabénmentes legyen, de tartalmazzon természetes, a bőrre nyugtatólag ható anyagokat, mint az aloe vera, körömvirág, valamint olajat, ha lehet kókuszolajat. Mint említettem, száraz bőr esetén fontos a vízmegkötés, melyet segít elérni az olíva olaj, a sheavaj, amiknek hála, a bőr hidratált és ápolt lesz. Ilyen a YOPE Vasfű Kéz És Testápoló Krém , mely megfelel a fentieknek és mindemellett kellemes citromos illattal kényeztet minket.

A mostani szeles időben gondolnunk kell a kezünk védelmére is, hiszen ideig-óráig megoldást jelenthet a kesztyű viselése, de az sem oldhat meg mindent. Vagy például, ha mosogatunk, azt mégsem tehetjük langyos, hideg vízben, de mint említettem a forró víz kifejezetten ártalmas a száraz bőrre. Szerencsére van megoldás, a YOPE Ásványi Konyhai Kézmosó például segíti a bőr regenerálódását, és természetesen nem tartalmaz szilikont, parabént, színezőanyag és SLS mentes, ellenben tartalmaz növényi olajokat és B5-vitamint.

Summa summarum, figyelj az elegendő folyadékbevitelre és ápold a kezed a megfelelő testápolóval! !