Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.12.02

Hogyan tud segíteni egy lakberendező egy ingatlan befektetőnek?

A lakáspiac lendületben van, hatalmas a kínálat. Nem meglepő, hogy egyre többen vásárolnak ingatlant befektetési céllal. Azonban ezek a helyiségek általában felújításra vagy átalakításra várnak. A lakberendező azon túl, hogy kiadhatóvá és eladhatóvá teszi a lakást, segít abban, hogy minél magasabb áron váljon értékesíthetővé. A színvilág, a hangulat, a stílus teszi otthonná a négy falat - és ezt keresi majd minden vásárló, amikor belép a helyiségbe. Ezért érdemes együttműködnie az ingatlanközvetítőnek egy lakberendezővel.

 

online-lakberendezes.jpg

 

Az értékes ingatlan


Ha jobb kezes ügyfélhez kerül a lakás, a konyhában a hűtő, mosogató, tűzhely ilyen sorrendben történő elhelyezése a legkényelmesebb beosztás. Amennyiben balkezeshez, úgy pont fordítva célszerű a rögzítés: előbb a tűzhelyet, majd a mosogatót és végül a hűtőt. Ingatlanközvetítőként talán épp ez jutna eszünkbe utoljára. Mégis telitalálat lehet, ha a vásárló felé jelezni tudjuk, hogy nemcsak felszerelt konyhát kap, hanem valóban a legkevesebb sétálást igénylőt is. A profi lakberendezés, az online-lakberendezes.hu szerint is megnöveli az ingatlan értékét. A lakberendező az anyag-, a szín- a formaismeretével tökéletesen kiegészíti az értékesítő műszaki tájékozottságát. Az általános igényeknek megfelelő lakás jó tájolással és elrendezéssel hangulatossá, otthonossá válik. Egy valóban kis alapterű szoba is tágassá tehető a fények és a megfelelő bútorzat kiválasztásával. Hiába kerül egy kényelmes ágy a hálószobába, ha félhomály és kihasználatlan tér várja a lakót. Valóban csökkenthető az érdeklődők kifogása, ha egy lakberendező véleményét meghallgatják az átalakításnál, újjáépítésnél.

Érdemes-e kettéválasztani egy szobát? Két kisebb helyiséget nyissanak-e egybe? Hogyan tegyék tágasabbá az emeleti galéria terét? Szakmai segítséggel ezekre a felmerülő kérdésekre jó válasz adható.

A lakáspiaci versenyben működő stratégia, ha egyedi arculatú és stílusú lakóhelyekkel keressük fel a vásárlókat. Ekkor nyújthatunk olyan speciális kínálatot, amely szemmel láthatóan is eltér a többitől. És kiemelkedő is lesz, ha valóban egy jó lakberendező tervei alapján kerülnek szét a konnektorok és a csaptelepek a szobákban, készülnek el a falfelületek.
Hiába modern a bútorzat, az elektronikai cikkek, azt kell éreznie a potenciális vevőnek, hogy a szeme előtt egy élhető otthon hever.

Elfelejtjük, pedig ez is fontos


A Fibinger Zsuzsa lakberendező által megkérdezett ingatlan értékesítők szerint a vásárlók sokszor nem gondolják végig a saját szokásaikat, konkrét igényeiket, amikor megérkeznek a helyszínre. Hány éves a gyerek, ezért hol legyen a gyerekszoba? Gyakran érkeznek-e vendégek később, szükséges vajon egy külön WC? Jobb vagy bal kézzel használunk bizonyos eszközöket, tárgyakat a lakásban?

Épp ezért szükséges, hogy az ingatlan közvetítő fel tudja hívni ezekre a fontos tényezőkre is a vevő figyelmét. Ha a viselkedésmódjára ügyesen reagálunk, a lakás előnyös kialakítását tudjuk hangsúlyozni, és így közelebb kerülhetünk az értékesítéshez is. Egy lakberendező számára fontos az ingatlan belső elrendezése, tájolása és állapota. Az, hogy a szobák hogyan viszonyulnak a hideg-meleghez, valamint az évszakok változásaihoz, mikor és mennyi napfény jut a belső térbe; mi az egybenyitott nappali-ebédlő-konyha előnye, és mikor érdemes inkább a szeparált változatra voksolni.

Az otthonosságnak megvannak a szigorú, íratlan szabályai. Ha nem hagyjuk ezeket figyelmen kívül, az ingatlan remek pénzügyi befektetés lesz!