Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.16

Hogyan tisztítsd a fogad, hogy igazán jó is legyen?

Ha azt a szót hallod, hogy fogtisztítás, neked is a fogmosás jut eszedbe? Fogkefe, fogkrém, ennyi és nem több?! Pedig a mesteri fogtisztítás ennél sokkal többől áll és, eszközök tekintetében is sokkal színesebb a paletta. Lássuk, hogy miket használj ahhoz, hogy biztosan jól ápold a fogaidat!

 

 

fogapolas.jpg

 

 

Fogköztisztítás felsőfokon

 

Bár a fogmosás adja az alapot a megfelelő szájhigiénia terén, mégis, számos egyéb eszközt érdemes használni ahhoz, hogy teljesen makulátlan legyen a mosolyod. 

 

Maga a fogköztisztítás történhet fogselyemmel és szájzuhannyal egyaránt. Amennyiben szabályos fogsorral áldott meg a genetika, akkor a hagyományos fogselyem tökéletesen megfelel. A szűkebb közökhöz a lapos fogselyem nyújt megfelelő tisztítást. 

 

Fogszabályzód vagy fogászati hidad van? Akkor sem kell lemondanod a fogselyemről, hiszen ezekre az esetekre is kifejlesztettek speciális darabokat. Ezekkel könnyű bánni és a hidak, valamint a fogszabályzó alá is tökéletesen befér. Sőt, úgy alakították ki, hogy a rendes fogakhoz is tökéletesen passzoljon. 

 

Melyiket érdemes?

 

Ha nem tudod eldönteni, hogy tág vagy szűk fogközökkel rendelkezel, és mi lenne a legjobb választás a fogaid épségének a védelmében, akkor mindenképp ajánlott egy szakorvos felkeresése. Persze lehetséges, hogy egyik fogközhöz fogselymet javasol, míg a másikhoz szájzuhany vagy épp fogköztisztító kefe használatát helyezi kilátásba. Ezek hatékonyan kombinálhatóak egymással, hiszen mindegyik ugyanazt a célt szolgálja. 

 

Fogköztisztító kefék alkalmazása

 

Fontos kiemelni, hogy ez a variáció csak akkor működik, ha van a fogak között valamennyi hely. Használata sokkal egyszerűbb, mint a fogselyemé, hiszen csak ide-oda kell húzogatni. Azt azért minden esetben szem előtt kell tartani, hogy ha nincs elég hely a fogak között, akkor az felsértheti a fogzománcot és a fogínyt is. Míg utóbbi vérezni kezd, addig az előbbi sérülése fogszuvasodáshoz vezet. 

 

Fogszabályzók esetén is jó szolgálatot tehet egy fogköztisztító kefe, hiszen vannak olyan helyek, amit hagyományos fogkefével nem lehet megközelíteni.

 


loading...