Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.01.23

Hogyan szagtalanítsuk a cipőt házilag?

Minden ember életében eljön az idő, mikor észreveszi, hogy kedvenc cipője már nem olyan friss illatokban pompázik, mint korábban. Van, aki könnyen beleizzad a cipőjébe és van, akinek a lába nem hajlamos az izzadásra, de előbb-utóbb az új cipő már nem lesz olyan illatos, mint régen volt. Nézzük, mit tehetünk ilyenkor.

 

cipo-labszag.jpg

 

Az első és legjobb megoldás, ahogy minden területen megszokhattuk már, a megelőzés. Fontos, hogy a megvásárlástól kezdve törekedjünk a cipő ápolására, a megfelelő szagtalanításra. Ha így teszünk, nem fogjuk rosszul érezni magunkat, ha társaságban le kell vennünk a lábbelit.

 

A házi megoldás a cipő szagtalanítására

 

Az egyik legjobb megoldás a szagok elkerülésére a szódabikarbóna használata. Egyszerű szagtalanítót készíthetünk, ha megtöltünk néhány apró zsákot szódabikarbónával és időnként belerakjuk a cipőbe. Biztos mindenki látott már egy újonnan vásárolt táskában van cipő dobozában kicsi, négyzet alakú, fehér tasakokat, amikben golyócskák voltak. Ezek is egészen hasonló célt szolgálnak, segítenek a nedvesség elszívásában és a szagok elkerülésében. Ugyanezt a hatást érhetjük el a házi, szódabikarbónás megoldással, de egy teafilter is jó szolgálatot tehet. Emellett, ha nincs otthon szódabikarbóna vagy más alternatívára vágyunk, kipróbálhatjuk a macskaalmot vagy a levendulát a cipő otthoni szagtalanításához.

 

Mit tegyünk, ha már bekövetkezett a baj?

 

Az előbbiekben leírtak persze azt feltételezik, hogy észben tudjuk tartani a cipők folyamatos ápolását, karbantartását. Valljuk be, mai rohanó világunkban kevesen figyelünk arra, hogy mi a helyzet a cipőnkkel. Néha rászánjuk magunkat egy nagytakarításra, majd fél évig nem foglalkozunk vele.

 

Ha a cipő tisztítása közben észrevesszük, hogy kellemetlen szagot áraszt kedvenc lábbelink, ideje komolyabb eszközökhöz folyamodni. Itt is a szódabikarbóna lesz a megmentőnk, most azonban nem kell kis zsákocskákban gondolkodni. Egyszerűen csak vegyünk egy csomag szódabikarbónát és szórjuk a cipőbe. Ezután 1 teljes napig hagyjuk hatni. Ha ez megtörtént, távolítsuk el a szódabikarbónát a cipőből, mert később nem lesz jó érzés azon járni.

 

Mivel nem mindenki szívleli az otthoni, népszerű nevén DIY megoldásokat, van egy szuper alternatív javaslatunk. A Crep pill cipőfrissítő kapszula könnyedén elbánik a kellemetlen szagokkal és a nedvességgel, emellett fertőtlenít és illatosít is. Használata igen egyszerű, így a lustaság és a házi megoldásokhoz szükséges alapanyagok hiánya nem lehet kifogás. Segítségével cipőnk újra illatos lesz, így a vendégségbe megérkezve nem kell rögtön zoknit cserélnünk és eldugnunk a cipőkupac mélyére a lábbelinket.