Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.06.13

Hogyan lesz szép sokáig az arany karikagyűrű?

Kevés olyan tárgy van, ami a használat során ne veszítene a minőségéből vagy épp indulna kopásnak. Ez alól a karikagyűrű sem kivétel, hiszen a rendszeres használata során már nem úgy csillog, mint a kezdetekkor, és valamit tenni kell, ha azt szeretnéd, hogy visszanyerje régi kinézetét.

 

karikagyuru.jpg

Mit tegyünk?

 

Mivel minden ékszer veszít a kezdeti fényéből az idők során, így egyáltalán nem lepődünk meg azon, hogy idővel fel kell frissíteni azt. A karikagyűrűre ez fokozottan igaz, hiszen ez az az ékszer, amit az év minden napján, minden órájában hordunk. Persze ahhoz, hogy újra ragyogóvá varázsoljuk, sokszor igénybe kell venni külső segítséget is. Ez pedig nem más, mint egy ügyes ékszerész szolgáltatása. 

 

Természetesen az is előfordulhat, hogy ha egy nívós webáruházban vásároljuk, akkor az örök élet garanciát vállal rá, hogy akárhányszor visszavisszük a karikagyűrűt, minden alkalommal tökéletesen csillogóvá varázsolja. Sokszor azt gondolhatjuk, hogy akkor olcsó egy karikagyűrű, ha vásárláskor kedvezményeket és igazán alacsony árakat látunk, pedig ezek a szolgáltatások jelentik azt, hogy tényleg jól járunk. Ettől függetlenül természetesen otthoni körülmények között is megpróbálkozhatunk az arany karikagyűrű tisztításával, hiszen nem egy bonyolult feladat. 

 

Mit csináljunk otthon?

 

Mivel az arany karikagyűrűnk a folyamatos használat során, a természet minden kiírásának ellent kell, hogy álljon, így megérdemli azt, hogy gondoskodjunk arról, hogy igazán szép legyen. 

 

Ha otthon szeretnék megpróbálkozni a karikagyűrű tisztításával, akkor nagyon jó szolgálatot tehet egy kis alkohol és egy bársony rongy. A bársony rongy és egy kis alkohol segítségével alaposan át kell törölni a karikagyűrűt, egészen addig, míg el nem érjük a kívánt csillogást. Az alkoholnak hála, ezzel lehozhatunk minden rárakódott szennyeződést, és biztosan elégedettek leszünk a végeredménnyel.

 

Ha egy picit nehezebb utat választunk, akkor nagyon jó megoldás, ha egy vattakorongra egy kis fogkrémet nyomunk. Ezzel alaposan át kell dörzsölni a karikagyűrűt, hogy a végeredmény tökéletes legyen. 

 

Ha nem igazán van időnk és energiánk arra, hogy sokáig törölgessük a karikagyűrűt, akkor érdemes magnéziumos módszert használni. Ez azt jelenti, hogy egy bizonyos mennyiségű magnéziumport feloldunk egy kis vízben, majd abba beáztatjuk az arany ékszereket 24 órán keresztül. 

 

Bármelyiket választod ahhoz, hogy rendbe tedd a karikagyűrűt, ezekben garantáltan nem fogsz csalódni. Ettől függetlenül mégis azt javasoljuk, hogy elsődlegesen szakember profizmusát vedd igénybe, hiszen neki pár perc az egész művelet. Ha pedig még nem találtad meg álmaid karikagyűrűjét, akkor mindenképp látogass el a Gyűrűguru weboldalára.