Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.01.22

Hogyan hosszabbítsd meg a telefonod élettartamát - hasznos tippek

Szinte sehova nem megyünk ma már mobil nélkül, hiszen napjainkban már nem csak kapcsolattartáshoz használjuk: munkához, kikapcsolódáshoz már-már elengedhetetlen, de ébresztőóraként, sőt határidőnaplóként is remekül megállja a helyét a kis eszköz, így nem is csoda, hogy egy-két évente kénytelenek vagyunk lecserélni. Aki azért ennél szentimentálisabb, annak bizony nem mindegy, meddig szolgálja ki a kütyü – összegyűjtöttünk most nekik néhány tippet, hogy hogyan hosszabbítható meg a telefon élettartama.

telefon-2019.jpeg

Így töltsd a telefonod, hogy tovább bírja az akkumulátor:

 

A mai aksik már nem úgy vannak tervezve, mint a régebbiek – a máig köztudatban lévő hiedelemmel ellentétben, rögtön a csomagolás felbontása után üzembe is helyezheted. Ugyan az akkumulátor minősége idővel romlik, de jó hír, hogy egy kis odafigyeléssel meghosszabbíthatod az élettartamát: próbáld a töltöttségi szintet mindig 40% fölött tartani, így sokáig élvezheted telefonod megbízhatóságát. A szakértők szerint havonta maximum egyszer töltsd fel a telefonod 100%-ra, ezzel újrakalibrálhatod az akkumulátor állapotát - mindemellett célszerű, ha az akku töltöttségi szintjét folyamatosan 40% és 60% között tartod.

 

Így óvd meg a kijelződet a sérülésektől:

 

Zsebbe be, táskából ki, leesik, koppan – ezekkel mind a kijelződ ellen vagy, hacsak nem fóliázod le. Több féle közül is választhatsz, ma már kapható az egyszerűtől kezdve az üvegfóliáig számos fajta: a kérdés, hogy mennyit szánsz rá – a tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy normál használat mellett már egy párszáz forintos fólia is kiváló szolgálatot nyújt.

 

Így tárold a telefonod, hogy minél tovább tudd használni:

 

Bármilyen hiper-modern is a készüléked, koránt sem mindegy, hogyan tárolod, hiszen a külső körülmények igencsak meghatározzák a telefon élettartamát. A hirtelen hőmérséklet-ingadozás, a fizikai megterhelés vagy a nedves, párás közeg is képes kikezdeni a kütyüt, így a lehető legjobban teszed, ha már a készülékvásárlást követően azonnal választasz rá egy típusának megfelelő tokot. Ma már számos mintájú és anyagú borítás közül válogathatsz, úgyhogy biztosan találsz olyat, ami megfelel ízlésednek és igényeidnek is.

 

Így őrizd meg a mobilodon tárolt adatokat, információkat:

 

Különböző appokon belül számos reklámot láthatsz, melyek olykor még csábítóak is lehetnek. Mindig ügyelj rá, hogy ellenőrizhető forrásból tölts le alkalmazásokat, ugyanis néhány kártékony kalóz szoftver kárt tehet telefonod operációs rendszerében – illetve az sem ritka, hogy valaki így próbálja megszerezni személyes adataidat illegális adathalászat céljából.

 

És a végére +1 - Így tisztítsd a telefonod külső borítását:

 

Telefonodat ezer meg ezer helyre leteszed nap, mint nap, így estére hemzseg a nem kívánt betolakodóktól. Éppen ezért nem árt, ha hetente minimum egyszer-kétszer alkoholmentes ablaktisztító folyadékkal átnedvesített puha anyaggal áttörlöd, máris megszüntetsz egy potenciális veszélyforrást!