Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.04.16

Herebiopsziás mintavétel

Minden hetedik párt érint Magyarországon a meddőség problémája. A férfinál lép fel a terméketlenség párok 30%-nál. A férfi meddőségnek négy fő oka lehet: 40-60%-ban ivarmirigy rendellenesség vagy a spermiumok tovahaladásának zavara áll fenn. Általában elmondható a sperma rendellenességéről, hogy szokatlanul rövid élettartamuk és gyenge mobilitásuk okozza a problémát.

 

meddoseg.jpg

 

A spermiumok állapotára a herék gyulladása, a kitágult herezacskói vénák és az abnormálisan fejlődött herék is hatással lehetnek. A sperma hiánya, az alacsony spermaszám mögött rengetegprobléma állhat, mint például az alkohol, dohányzás, drogfogyasztás, meglévő genetikai állapot, mumpszfertőzés, sérvek, hormonzavar, sugárzásnak való kitettség, korábbi fertőzés miatti elzáródás, túl szűk alsónemű viselése, ágyéksérülés. A szakemberek felajánlják a herebiopsziás eljárást, ha a férfi meddőségi, ejakulációs problémák lépnek fel. A heréből altatásban vagy egyéb érzéstelenítő eljárás során mintát vesznek a szakemberek. Esély nyílik arra a sebészeti eljárás során, hogy a mintavételből a szakemberek a nyert szövetekből életképes spermiumot nyerjenek a mesterséges megtermékenyítéshez.
 
Ha herebiopsziára kerül sor gondoskodni kell arról, hogy a mintavétel során nyert szövet a lehető leggyorsabban feldolgozásra kerüljön. A legtöbb esetben a műtéti beavatkozás valamely urológiai klinikán történik, a kinyert spermiumok fagyasztása és a minta feldolgozása valamely meddőségi intézetben történik, szükségessé válik az intézetek közötti szállítás megszervezése és annak végrehajtása.

A TamTraCo egyik fő profilja a herebioptátumok szállítása. Az ország meddőségi intézete és urológiai központja is a partnereik között tudható, az elmúlt évek tapasztalata és gyakorlata a cég egyéni sajátossága. A műtétet végző orvossal és asszisztenciájával az ajánlat elfogadása után felveszik a kapcsolatot, illetve a feldolgozást végző intézettel is.

A szükséges dokumentációkat mindenkor beszerzik, a minta kiadásához és befogadásához. A megfelelő hőmérsékletre beállított szállítóegységgel haladéktalanul az átvételi helyre érkeznek, a szükséges adminisztrációs feladatok elvégzése után mintavétel történik. Az ügyfelek egyedi igényeit figyelembe veszik és testre szabják a szolgáltatásokat annak érdekében, hogy minden elvárás teljesüljön.
Különböző ügyfélelégedettségi vizsgálatok során kiderült, hogy a TamTraCo teljesítésével maximálisan elégedettek az ügyfelek.