Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.11.17

Helyezze megfelelő megvilágításba a részleteket, használjon LED reflektorokat!

Sokszor van szükség a megfelelő megvilágításra ahhoz, hogy el tudja végezni munkáját. Legyen szó éjszakai építkezésről, vízvezeték-szerelésről, egy adott helyszín védelméről és megfelelő átláthatóságának biztosításáról. Képbe jöhetnek egyéb olyan munkálatok, amelyeket este szükséges végezni, vagy pedig olyan helyen található a munka forrása, amely sötét és nehezen elérhető.

 

Lámpa vásárlása előtt mindenképpen végig kell gondolnia, hogy milyen tevékenységhez van szüksége az adott fényt biztosító eszközre. Abban az esetben, ha munkájából kifolyólag mind a kettő kezére szüksége van, akkor a fejlámpák jelentik az egyetlen és legideálisabb megoldást, hiszen pontosan arra fog irányulni a fénycsóva, ahova szükséges. Azonban ha a fényt szabadabban, de mégis precízebben szeretné irányítani, akkor kézilámpára vagy LED reflektorra lesz szüksége. 

 

 

 

mozgaserzekelos-led-reflektor.jpg

 

 

A LED reflektorok típusai

 

A mozgásérzékelős LED reflektorok mind háztartási, mind ipari környezetben megfelelően használhatók, hiszen csak akkor kapcsolnak be, amikor ténylegesen szüksége is van a fényforrásra. Ezen reflektorok tartalmaznak beépített alkonykapcsolót, amelynek köszönhetően képes beállítani azt a szintet, amely esetén bekapcsol a lámpatest.

 

Különböző színhőmérséklet közül is válogathat, míg otthoni használatra inkább a kellemes semleges fehér szín az ideális, addig ipari használatra inkább a hideg színhőmérsékletű árnyalat ajánlott. 

 

Manapság egyre többen szerzik be a napelemes LED reflektorokat - amelyeket akár a BestMarkt weboldalán is megtehet -, ezek olyan helyen ideálisak, ahol nem érhető el a hálózati betáplálás. Energiatakarékosságuk mellett azonban figyelembe kell vennie azt a tényezőt is, hogy az energiaforrás végessége miatt a fényáramuk elmarad az imént említett LED reflektorokétól. Ár tekintetében már egy magasabb kategóriába tartoznak, amely miatt a lopás kockázatának vannak kitéve. 

 

Okos-világítótest? Igen, létezik!

 

A SMART LED reflektorok már többnek számítanak egy hagyományos világítótestnél, hiszen okoskiegészítő révén kényelmessé és biztonságossá teszik otthonát is. Az újabb technológiának hála a lámpa sikeresen egyesítette a mozgásérzékelős lámpatesteket az okostelefonról működtethető kamerás rendszeres előnyeivel. A lámpatest mindamellett, hogy mozgásérzékelésének hatására felkapcsol, az applikáció segítségével figyelmeztetést küld minderről. 

 

Mindezen felül a beépített hangszóró és mikrofon segítségével a lámpa közelében lévő személlyel is képes lesz a kommunikációra. A munkára tervezett állványos LED reflektor robosztus kialakításának hála kiválóan fogja bírni a gyűrődést. Ezen típusa akkumulátoros verzióban is kapható.

 

A Philips MatchLine akkumulátoros LED reflektor színvisszaadása tökéletes, hiszen pont ugyanolyan színt mutat, mint amelyet a valóság is tükröz, így kifejezetten autófényezési munkákhoz és festéshez ajánlatos. 

 


loading...