Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.08.18

Határvadász századok jönnek létre

Határvadász századok jönnek létre a rendőrségen belül, több ezer rendőrt vezényelnek a déli határra, hogy megvédjék a határszakaszt - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a keddi kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón.

 

letenye-hatarorseg-1.jpg

 

letenye-hatarorseg-2.jpg

(A régi letenyei határvadász akciószázad kiképzésen)


A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a miniszterelnök a kormány javaslatára kérte azt belügyminisztertől, hogy a rendőrség szervezetén belül határvadászszázadokat állítsanak fel.


Lázár János közölte, több ezer rendőrt vezényelnek Csongrád és Bács-Kiskun megyébe a magyar-szerb határszakaszhoz, mert a fizikai védelem mellett szükség lehet arra is, hogy "az egyre agresszívabb és egyre határozottabb követelésekkel" fellépő illegális határátlépőkkel szemben rendőri védelmet is biztosítsanak.


Elmondta, hogy a kormány áttekintette Pintér Sándor belügyminiszter és Hende Csaba honvédelmi miniszter beszámolóját a magyar-szerb határon létesítendő, 177 kilométernyi biztonsági határzárról. Emlékeztetett arra, hogy a határzár ideiglenes jelleggel készül annak érdekében, hogy a Magyarország irányába tartó, soha nem tapasztalt mértékű illegális migrációt megfékezzék, megvédjék az országot. MTI