Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.06.14

Hasznos kellékek a babák nyugodt alvásához

Az újszülöttek életében az első hetek javarészt alvással, pihenéssel telnek. Ahhoz, hogy a baba megfelelően fejlődjön, szükséges a minőségi és nyugodt alvás. Ahhoz, hogy ezt megteremtsük számára, rendezzük be harmonikusan és célszerűen a babaszobát.

 

Számos textilkiegészítőt vásárolhatunk, amelyek elősegíthetik a picik pihenését. Válasszunk mindig magas minőségű, bababarát anyagokból készült terméket. Így nagy eséllyel elkerülhetjük a babák érzékeny bőrének irritációját.

 

 

baba-tipego-halozsak.jpeg

 

 

Fonott rácsvédők a biztonságért

 

Azt hihetnénk, hogy a kisbabák megvárakoztatnak minket a mozgással. Azonban már a néhány hetes csöppségek is képesek odébb kúszni vagy épp elforogni a kiságyban. Ennek a mozgékonyságnak az lehet az eredménye, hogy beütik a fejüket a kiságy kemény rácsaiba. A fonott rácsvédők ezt hivatottak megelőzni. 

 

Gyönyörű színösszeállításban kaphatóak ezek a dizájnos fejvédők. Nem csak praktikusak, de a babaszoba berendezését is feldobják. Ráadásul ha a gyermek kinőtte a babaágyat, a fonott rácsvédőt tovább használhatja. Falvédőként vagy épp összecsomózva, párnaként hosszú ideig funkcionálhat a gyerekszobában.

 

Pihe-puha tipegő hálózsák

 

A melegebb, nyári napokban is jóleshet a picinek, ha legalább egy vékony textilréteg takarja őt alvás közben. Télen pedig egyenesen szükségszerű, hogy legyen egy jó meleg babatakarónk. Sok kisbaba azonban kimozogja magát a takaró alól, a nagyobbak pedig kitakaróznak. Amíg gyermekünk nem tud járni, a hagyományos hálózsákok megoldják ezt a problémát. Azonban a már állni, lépegetni tudó gyerekek kényelmetlennek találhatják. 

 

A praktikus tipegő hálózsákokból a gyerekek kidughatják a lábfejüket, így szabadabban mozoghatnak. A hálózsák melegíti őket, azonban nem áll fenn a veszélye annak, hogy hasra esnek benne. Nyári, téli és átmeneti kivitelben is kaphatóak a tipegő hálózsákok, így egész évben használhatjuk őket.

 

Babakocsi-takarók minden évszakra

 

Számos babatextilt univerzálisan használhatunk otthon és séta vagy utazás közben is. Ilyenek a babatakarók, amelyeket évszaktól függetlenül szinte mindenhová viszünk magunkkal. A babakocsis séták során a babák alá is kerül takaró. Ez egyrészt kényelmesebbé teszi a babakocsit, másrészt óvja annak szövetét. Azonban gyakran előfordul, hogy a picik alatt begyűrődik a takaró. 

 

A babakocsi-takarók lyukak és a babakocsi pántjainak segítségével rögzíthetőek séta közben. Így nem mozdul el a takaró a baba alatt, és nem lesz számára kényelmetlen. Ráadásul multifunkciós babakocsiknál is használható a takaró, mert minden ülésbe és a mózeskosárba is rögzíthető.

 

A babafészek csodája

 

Néhány éve jöttek divatba a csodás babaszoba-kiegészítők, a babafészkek. Ezek a babakuckók nem csak szépek, hanem hasznosak is. Az újszülöttek számára a kinti világ nagy, zajos, nem olyan biztonságos és szűkös, mint az anyaméh. A babafészek leszűkíti a babaágy területét, visszaadva egy kicsit a pocak biztonságérzetéből.