Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.07.07

Halálos áramütés Monoron - Büntetőeljárást indított a rendőrség

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség annak a balesetnek az ügyében, amelynek során három embert ért áramütés munkavégzés közben kedd délelőtt Monoron - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.

 

monor-halalos-aramutes.jpg

 

A közleményben azt írták: három munkást ért áramütés egy monori épületen végzett munkálatok során, a baleset következtében egy 26 éves és egy 23 éves férfi olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, harmadik társukat a mentőszolgálat munkatársai - az elsődleges adatok szerint - életveszélyes sérülésekkel vitték egy budapesti kórházba.

 

A nyomozóhatóság munkatársai megkezdték a helyszíni és a halottszemlét, az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya.

 

Csámpai Attila, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője korábban az eset körülményeiről azt közölte, hogy a monori Nemzetőr utcában egy felújítás alatt lévő épület munkálatai során a munkások egy alumíniumállványzatot helyeztek arrébb, amikor az állvány hozzáért a nagyfeszültségű felsővezetékhez. Két munkás a helyszínen meghalt, egy harmadik életveszélyesen megsérült.

 

Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta, hogy a helyszínről egy 40 év körüli férfit vittek kórházba súlyos, életveszélyes sérülésekkel.

 

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 580 fogyasztónál szünetel az áramszolgáltatás Monoron, mert a baleset miatt áramtalanítani kellett a nagyfeszültségű felsővezetéket. Az áramszünet közintézményt nem érint. MTI (Fotó: police.hu)