Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.02.13

Ha konyhai csaptelepet vennél, ezt semmiképpen se hagyd ki!

Konyhák felújításakor gyakran megesik, hogy a vásárlók kiválasztják az új gépeket, a bútort, a munkalap színét és a megfelelő mosogatótálcát, de a hozzá passzoló csaptelepről megfeledkeznek. Pedig a csaptelep a konyhának olyan eleme, amelyet naponta többször használunk, így érdemes kiemelt figyelmet fordítani a kiválasztásukra.

 

Mindig minőségi terméket válassz!

 

A minőség nem csak a már említett gyakori használat miatt fontos, hanem azért is, mert a nedves környezet és tisztítószerek extra igénybevételt jelentenek, ezt pedig csak minőségi termékek bírják huzamosabb ideig. Emellett azért is érdemes ismert gyártók csaptelepeit keresned, mert ezeket hosszú évekre vásárolod, valószínűleg a következő nagyobb felújításig nem szeretnéd szétszerelni.

 

 

csaptelep.png

 

 

Milyen legyen az elhelyezése?

 

A fürdőszobai csaptelepekhez hasonlóan az elhelyezés módja alapján a konyhában is két típust különböztetünk meg. A korábban igen népszerűnek számító falra szerelhető modellek ugyan kisebb számban, de még mindig beszerezhetők. Amennyiben ilyet választanál, mindenképpen vedd figyelembe, hogy gyakorlatilag ehhez kell majd igazítanod az egész konyhapult magasságát és a mosogatótálca elhelyezkedését is. Elterjedtebbnek számítanak a mosogató tálcán elhelyezett álló csaptelepek, amelyek nem csak jól használhatóak, de akár egyedül is egyszerűen felszerelheted. Említést érdemelnek még a hasonló kialakítású, de a pultra szerelhető modellek, amelyek modern megjelenésükkel hívják fel magukra a figyelmet.

 

Mekkora méretben?

 

A kiválasztásnál elsősorban nem a csaptelep mérete a fontos, hanem hogy a csaptelep nagysága miként viszonyul a mosogatótálcához. Akkor választasz ideális méretet, ha eléggé benyúlik a medence fölé és kellően magas ahhoz, hogy nagyobb méretű edények is beférjenek alá.

 

Milyen típusai vannak a csaptelepeknek?

 

A korábban megszokott kétkaros csaptelepek ma már inkább csak a vintage stílusra jellemzőek. Sokkal nagyobb népszerűségnek örvendenek az egykaros modellek, amelyeknél a vízsugár erőssége és víz hőmérséklete akár egy kézzel is szabályozható. Bizonyos csaptelepek ma már rendelkeznek kihúzható zuhanyfejjel is, ami jelentősen megkönnyíti a mosogatást.

 

Milyen stílust válassz?

 

Végül, de nem utolsósorban említést érdemel a csaptelepek stílusa és színe. A klasszikus bútorzattal rendelkező konyhákba ez a hatás tovább erősíthető egy vintage stílusú csapteleppel, de a kényelmesen használható íves modellek bárhol jól mutatnak. Ha minimalista konyhát szeretnél, akkor egy szögletes formákkal rendelkező csaptelep felteheti az i-re a pontot. Ma már igen színes a gyártók termékpalettája, így a gránit mosogatókhoz vagy akár a konyhabútorokhoz is választható színben harmonizáló csaptelep.