Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.10.30

Gyerekcipő: minden, ami a szabad játékhoz kell

Gyerekcipő vásárlás előtt állsz, de nehezen igazodsz el a kínálatban? Nem tudod, mi alapján lenne érdemes választani? A legnépszerűbb márkák nem csak trendi megjelenéssel, de maximális megbízhatósággal is állnak rendelkezésre. Ma már nem csak a szaküzletekben vásárolhatunk, hanem online is leadhatjuk megrendelésünket néhány kattintással, és a mérettáblázatok segítségével valóban sikerülhet a gyerkőc lábára passzoló lábbelit választani. Az ecipo.hu segítségével most azokat a szempontokat vesszük sorra, melyekre gyerekcipő vásárlás alkalmával mindenképpen megéri figyelni.

 

gyerekcipo.jpg

Fókuszban az egészség

 

A gyermekek számára gyártott lábbelik esetében kiemelt jelentőséggel bír az, hogy a cipő hűen szolgálja a lábak egészséges fejlődését. Míg a saját részre történő vásárlás során ehelyett inkább a kényelem jut fontos szerephez, addig a gyerekcipő esetében korántsem mindegy, hogy mennyire tartja az a lábfejet, megfelelő támasztékot nyújt-e a bokának és a megfelelő ívet zárnak-e majd be a talpak a viselés során. Az ismert, már számtalanszor bizonyított márkák képviselői garantáltan megbízhatóak e területeken.

 

Biztonságos gyerekcipő kicsiknek

 

A gyerkőcök gyakran egész nap rohangásznak, játszanak. Ilyenkor nem csak a megfelelő öltözékről érdemes gondoskodni, hanem a biztonságosan viselhető lábbelikről is. A játék hevében így is előfordulhatnak nagy esések, de ha a gyerekcipő kialakítását, valamint méretét illetően nem megfelelő, akkor sokkal veszélyesebb helyzetek is kialakulhatnak. Mindegy, hogy a játszós cipőről van szó, vagy a szabadban viselt darabokról, a biztonságos, lábakra jól passzoló megoldások beváltják a hozzájuk fűzött reményeket.

 

Csúszásmentes megoldások

 

Ha az ősztől tavaszig terjedő időszakra gondolunk, akkor az esős, csúszós járdák, a havas kert, és a jeges területek azonnal eszünkbe jutnak. A szabadban történő közlekedés vagy játék alkalmával igen nehéz lenne megóvni a gyerkőcöt az eleséstől, ha nem szolgálná kényelmét csúszásmentes talppal ellátott gyerekcipő. Bakancsok, hótaposók esetében tehát nagyon fontos, hogy az ilyen viszonyoknak megfelelő darabra essen a választás. Egy esésnek akár törés vagy csontrepedés is lehet a következménye, nagyon lényeges tehát, hogy inkább helyezzünk a hangsúlyt a megelőzésre, még akkor is, ha ezért mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni.

 

Védelem a nedvesség ellen

 

S ha már a nedves körülményekről esett szó, akkor persze nem mehetünk el az átázás kérdése mellett sem. Elég csak egy-két órás játék a hóban, és máris tapasztalható, hogy a gyengébb minőségű gyerekcipő átázik, és akár a zokni is vizes lesz. Innentől egyenes út vezet a megfázáshoz, ezért nagyon fontos, hogy a választott gyerekcipő védjen a nedvesség ellen, és ne fordulhasson elő beázás. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a minőségi márkák garantáltan ellenállnak az átnedvesedésnek.

 

Trendkövetés gyermekkorban

 

Sokan azt gondolják, hogy a divat nem fontos a gyermekek körében, pedig a tapasztalatok egész mást mutatnak. Számos szülő szembesül azzal, hogy a gyerkőc azért nem szeretné hordani egyik vagy másik cipőt, mert az nem nyeri el tetszését. A fiúk és a lányok számára egyaránt fontos, hogy olyan gyerekcipő álljon rendelkezésükre, amely nem csak kényelmes, de egyúttal a trendi is. Cipőválasztás alkalmával tehát mindkét szempontot megéri szem előtt tartani, s főként arra helyezni a hangsúlyt, hogy milyen minőséget képvisel a választani kívánt darab. Az online rendelés előnyeit kihasználva mindig az aktuális trendeknek megfelelő gyerekcipők közül válogathatsz szezontól és mérettől függetlenül.