Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.03.20

Fűtés klímával télen

Az emberek nagy része ragaszkodik ahhoz, hogy fűteni csak a hagyományos módszerekkel lehet. Amikor meghallják a klíma szót, akkor azonnal a nyárra gondolnak, és furcsán néznek ránk, ha a fűtést is így oldjuk meg.

Miközben Magyarországon egyre többen használják a klímát télen, sokak előtt még mindig furcsaságnak számít. De vajon megéri a klímát választani? Nézzük, hogy milyen előnyei vannak!

 

Költséghatékony

 

A klíma akár 15%-kal hatékonyabb lehet, mint a hagyományos fűtési rendszerek. A modern készülékek a külső levegőből nyernek áramot, így mi igazából csak a hő szállítását fizetjük ki. Vannak olyan lakások, ahol minden rendszer költséghatékony és megújuló energiaforrásokra épül. Nekik külön jól jön a légkondi, hiszen ezt rá lehet kötni.

 

Olcsó kiépítés

 

Építkezésnél vagy felújításnál nagyon fontos a fűtési rendszer kiépítése, nem mindegy, hogy milyen terveink vannak. A gáz alapú fűtés csak anyagköltségben és munkadíjban megduplázza a klíma árak értékeit.

 

klima.jpg

 

Igen, a légkondinál nem kell engedélyeket kérni, nincsenek csövek, és a radiátor vásárlás is elmarad. Ha pedig kisebb lakásban élünk, ahol a helyiségek száma nem haladja meg a hármat, akkor mindössze három klíma berendezésre lesz szükségünk.

 

Kényelmes

 

Amikor légkondiról beszélünk, akkor muszáj megemlíteni a kényelmi oldalát. Nem kell többé azért izgulnunk, hogy a lakás túl meleg vagy túl hideg. Fokra pontosan be tudjuk állítani a kívánt hőfokot, és ezt szobánként változtathatjuk. Igaz, hogy hasonló eredményeket érünk el egy radiátorral is, azonban a klímával tényleg fokra pontosan tudjuk megszabni az elvárásainkat.

Az sem utolsó pont, hogy gyakran távolról is beállíthatjuk. Ha például sokat dolgozunk, akkor felesleges az üres lakás melegíteni, mégis be tudjuk kapcsolni mielőtt hazaérnénk. Ha pedig arra gondolunk, hogy a szűrő segítségével a levegő tisztításáról is gondoskodik, akkor a kényelem mellett az egészségünket is célozza.

 

Használjuk télen és nyáron

 

Extra pontként kell megemlíteni, hogy a klíma dupla örömökkel jár. Nemcsak a téli fűtésnél fogjuk hasznát venni, hanem a nyári kánikulában is, ami a radiátorokról nem mondható el.