Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.12.16

Fürdőszobai biztonság

A fürdőszobában sok baleset éri az időseket és a mozgásukban korlátozott embereket. A vizes kád, zuhanyzótálca, csempe felülete csúszik, ezért a fürdőszoba veszélyes tereppé változik. A fürdőszobai balesetek elkerülése érdekében felértékelődik a biztonság.

 

furdoszoba-biztonsag.jpg

 

Amíg fiatalok és egészségesek vagyunk, eszünkbe sem jut, hogy a jövőben eljöhetnek azok az idők, amikor elveszítjük uralmunkat mozdulataink felett. Ami a fiatalok számára természetes, könnyű, gond nélküli, határozott mozdulat, az az idősebb generációk számára kimerítő, nehéz és bizonytalan feladat, testük cserben hagyja őket. A napi rutin elvégzése veszélyessé válik a nedves fürdőszobában. Egy esetleges fürdőszobai baleset súlyos sérülésekkel, töréssel járhat. Felértékelődik a biztonság és szükségessé válik bizonyos segédeszközök beszerzése a fürdőszobába.

 

A legkézenfekvőbb megoldás a csúszásmentes anyagból készült kapaszkodó, amelyből akár többet is felszerelhetünk a fürdőszobában, vízszintesen, függőlegesen, vagy akár ferdén, ahogy kényelmesen kézre esik. Három típussal találkozhatunk, mindegyikben különböző méretek és kialakítások közül válogathatunk:

 

  1. Vákuumos kapaszkodó : öntapadó koronggal egyszerűen, szerszám nélkül felszerelhető, hamar áthelyezhető és biztonságosan tartó kapaszkodó. Nagyon erősen tapad, mégsem károsítja a felszínt. Sima, lapos felületű csempére kell tenni, hogy a vákuum biztonságosan a helyén tartsa a kapaszkodót. Kioldó gomb segítségével nagyon könnyen eltávolítható. Létezik zöld-piros színben visszajelző darab is, amely a rögzítésnél zöld színnel a megfelelő, míg pirossal a helytelen tapadást jelzi.

  2. Csíptetős kapaszkodó: a fürdőkád szélére kell felhelyezni, hogy a kádba történő be- és kilépésnél meg lehessen fogózkodni. Felhelyezése igen egyszerű, egy szorítócsavarral rögzíthető a fürdőkád peremére. Ezért a csíptetős kapaszkodó csak beépített, azaz külső oldalán felfalazott kádra szerelhető fel.

  3. Fúró segítségével rögzíthető kapaszkodó: nagy teherbírása miatt népszerű.

 

Csúszásgátlóból készül kifejezetten fürdőkádba és zuhanyzóba való is. Tapadókorongos, lyukacsos műanyag csúszásgátlók csúszásmentes felületet biztosítanak. Nagy segítség lehet a fürdőszobai balesetek elkerülésében.

 

A zuhanyszékek csúszásmentes felülettel és lábakkal készülnek, magasságuk állítható. Az alacsonyabb, háttámla nélkülieket zsámolyként is használhatjuk a fürdőkádba való belépéshez, vagy magában a kádban zuhanyszékként. A vízelvezető lyukak elvezetik a fürdetés során keletkező vizet. Erős műanyagból készülnek, vízállóak és nem rozsdásodnak. A zuhanyszékek stabilan állnak és nagy teherbírásúak. Kapható állítható karfával, forgó üléssel, különböző pozíciókba rögzíthető változat is. A biztonságosan falra szerelhető felhajtható zuhanyülések nagy ülőfelülettel rendelkeznek, középen tisztálkodó nyílással, gumitalpú lábakkal. Ha egy családtagunk már nem képes átemelni a lábát a kád pereme felett, fürdőkád pad és kifordítható fürdőkád ülés beszerzése javasolt.

 

Mindig tartsa szem előtt saját és családja igényeit és válassza az Önök számára legpraktikusabb eszközt. Ha további kérdései vannak, vagy segítségre van szüksége a megfelelő fürdőszobai eszköz kiválasztásában, forduljon az Értéksziget szakértő vevőszolgálatához bizalommal.