Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.06.17

Fontos a célirányos Makita gyepszellőztető alkalmazás

A tavaszi időszak több szempontból nagyon izgalmas a kerttel és nagyobb udvarterülettel rendelkező tulajdonosoknak. Ilyenkor előkerül több szerszámgép is, amilyen lehet többek között a kiváló és rendkívül hasznos Makita gyepszellőztető. Az elmúlt években egyre nagyobb divatnak örvendtek az egybefüggő zöldfelületek. Természetesen ahhoz, hogy egészséges legyen a gyeptakaró, rendszeresen gondozni kell. A hatékony munka ugyanakkor elhozza a várt eredményt és a pozitív hatást. Kéziszerszámokkal is jó eredményt lehet elérni, de a Makita gyepszellőztető sokkal jobban leegyszerűsíti és megkönnyíti a tulajdonosok dolgát. Ha próbára teszi, nem fog benne csalódni. Miért fontos a rendszeres gyepszellőztetés?

 

makita-gyepszellozteto-jpg-768x501.jpg

 

Ha már használni kell egy bizonyos szerkezetet, amilyen a Makita gyepszellőztető, akkor érdemes tudni, hogy pontosan miért van arra szükség. Tévedés azt hinni, hogy bőven elég csak egyszer elvetni a füvet és legfeljebb alkalomadtán lenyírni, a természet pedig megoldja a többit. Tény, hogy kellő odafigyeléssel össze lehet állítani egy viszonylag önfenntartó rendszert, de ehhez nagy tapasztaltra, sok időre és megfelelő talajfeltételekre van szükség. A rendszeres taposás és gyephasználat oda vezet, hogy bizonyos területeken kikopik a növényzet és átveszik a helyüket a gyomok. Az árnyékos, valamint vízjárta felszíneken pedig elszaporodik a moha. Ezen rossz körülmények felszámolására szolgál a Makita gyepszellőztető.

 

Hogyan működik a Makita gyepszellőztető?

 

Ha nagyon egyszerű szóhasználattal szeretnénk élni, akkor annyival kifejezhető a tevékenysége ennek a berendezésnek, hogy alaposan átkarmolja a talajfelszínt. A különböző méretű és alakú pengék egy forgótengelyen helyezkednek el, aminek a magasságát igény szerint lehet állítani. A Makita gyepszellőztető rendelkezik tárolótartállyal, amibe összegyűjti az elhalt növényi részeket, valamint a felesleges törmeléket. A kisebb területekre tökéletesen megfelelnek az elektromos változatok, amikkel könnyedén lehet manőverezni a kisebb-nagyobb tereptárgyak és akadályok között. Bármennyire alapos a készülék, a nyomában marad még törmelék, amit egy lombgereblyével össze kell takarítani a végső fázisban.

 

Mikor érdemes bevetni a gyepszellőztetőt?

 

A Makita gyepszellőztető közvetlenül egy alapos fűnyírás után legyen használva! A talaj átszellőztetését és elhalt növényi részektől való megszabadítását követően pedig következhet némi felülvetés, trágyázás és öntözés. Főként tavasszal, de márciustól októberig bármikor bevethető a Makita gyepszellőztető. Használja ki okosan a benne rejlő potenciált és a pázsit meghálálja a törődést!