Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.05.13

Fókuszban a függesztett lámpák

fuggesztett-lampa-1.jpg

 

Régebben, az étkezőben, nagyobb gyertyákat használtak, vagy legalábbis abban a helyiségben, ahol a családok az ételeiket elfogyasztották. Mivel manapság is az egyik legfontosabb étkezés a vacsora, hiszen ilyenkor tud többnyire együtt lenni a család és az esti étkezés alkalmával tudnak az aznap történtekről egymásnak mesélni és az örömteli pillanatokat megosztani egymással, így az étkező lámpája sem mindegy, hogy milyen. Az étkezőbe passzolnak leginkább a függő lámpák, amelyek fókuszt adnak az adott helyiségnek. Az étkezőn kívül, még a konyhában is központi helyet és szerepet kaphatnak ezek a lámpák. A függesztett lámpák közül is egyre szélesebb a választék és akár a modern, akár a klasszikus lakásunkba keresünk ilyen lámpát, bizonyára, hamar találunk kedvünkre valót.

 

Lámpa legénylakásba

 

fuggesztett-lampa-2.jpg

 

Akár egy legénylakásban is megállja a helyét ez a függesztett lámpa, nem csupán az egyszerű formatervezése és egyszerűsége, hanem a színvilága miatt is. Egyébként ez a függesztett lámpa nem csak az étkezőnek válhat központi elemévé, de akár még egy irodába is tökéletes választás lehet.

 

Lámpa romantikus vintage hangulatban

 

fuggesztett-lampa-3.jpg

 

Ha az előző lámpa egy legénylakásba passzol, akkor ez az EGLO Townshend cserélhető fényforrású, szürke és barna színvilágú függesztett lámpa, egy nő lakásában illik leginkább. A lámpatest stílusa – romantikus vintage – és az anyaga – textil és fa – is leginkább a lágyabb vonalat képviseli, míg a fenti lámpa elsősorban kissé olyan hangulatot áraszt magából, mint egy megközelíthetetlen, erős férfi.

 

A természet közelsége otthon

 

fuggesztett-lampa-4.jpg

 

Ölelj meg egy fát és jobban leszel. Ma már létezik az úgynevezett faterápia, ami egy fa megölelését foglalja magába. Ez a cselekedet boldogsághormonokat szabadít fel bennünk, emberekben. Éppen ezt a hatást érhetjük el, ha minél több lakberendezési tárgyunk készül fából, vagy legalábbis ezek a tárgyak és kiegészítők tartalmaznak fa elemeket. A LED izzókkal ellátott lámpa, nem pusztán egy étteremben, de az otthonunk étkezőjében is megállja a helyét, főként, ha még a részletekre is odafigyelünk, azaz a lámpa fa része színben és anyagában is passzol az étkező bútorainak anyagával és színével.

Az EGLO Sendero lámpának igaz, hogy csak a másodlagos anyaga a fa, de a barna színe és fa mintázata szintén kicsit közelebb visz bennünket a természethez.

 

fuggesztett-lampa-5.jpg

 

LED függesztett lámpa az étkezőben

 

fuggesztett-lampa-6.jpg

 

A LED függesztett lámpák is illenek az étkezőbe és ma már nagyon sokféle termék kapható a piacon. A LED függesztett lámpák készülhetnek kézzel is. Arra ügyeljünk, hogy az ennyire keskeny, függesztett lámpák hossza, legyen arányos az étkezőasztal hosszával.

Az EGLO Tondela függesztett lámpa skandináv stílusban készült, és LED modullal van ellátva. Másodlagos anyaga a fa, mégpedig a tölgy. A függesztett lámpa nem csak fényforrást biztosít, nem csak dekorációs célt szolgál, hanem nagyon praktikus is, hiszen számtalan konyhai eszköznek biztosít helyet.

 

fuggesztett-lampa-7.jpg

 

Minimalista világ egy lámpával kifejezve

 

fuggesztett-lampa-8.jpg

 

Sokan kedvelik a minimalista stílust. Ez a lámpa is ezt a stílust képviseli, ráadásul kézzel készült, ami tovább emeli az értékét.

Az EGLO függesztett lámpákat a készítésük során felhasznált anyagok, azaz az acél és a fehér műanyag, nem csak modernné teszi, de kedvez a minimalista irányvonalért rajongóknak is. A márvány mintázat este látható igazán, amikor felkapcsoljuk a fényforrást. Gyönyörű kontrasztot teremthetünk az étkezőnkben, ha a lámpa által megvilágított asztal és székek, a lámpánál jóval sötétebb színűek.

 

fuggesztett-lampa-9.jpg