Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.08.27

Fogdában őrjöngő bevándorlót fékezett meg a TEK - Videóval

illegalis-bevandorlo-tek-akcio.jpg

 

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) fogdájában őrjöngő illegális bevándorlót kellett megfékeznie Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek kedden délután.

Az iraki állampolgárságú férfi még 2012-ben lépte át illegálisan a magyar határt.

 

Magyarországi tartózkodása során a hatóságok több esetben is eljárást kezdeményeztek ellene, mert az őrzött szálláson hivatalos személy elleni erőszakot követett el, és rátámadt a szállítását végző rendőrökre is.

 

Az Irakból érkező illegális bevándorlót 2012 végén egyszer már sikerült kiutasítani az országból, de 2013 őszén újra a hatóságok látókörébe került Magyarországon.


A férfit 2015 eleje óta tartották fogva a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság fogdájában, mivel ismét eljárás indult ellene hivatalos személy elleni erőszak és rongálás miatt.

 

Az őrizetben lévő iraki férfit 2015. augusztus 25-én a déli órákban kísérték vissza fogvatartási helyére, amikor az RRI őrzött szállásának folyosóján ellökte az őt kísérő egyik rendőrt. A zárkájában elhelyezett férfi ezután őrjöngeni kezdett, kitörte az ablakot, és összetörte a bútorokat.

 

Az önmagára és másokra is veszélyes személy megfékezéséhez a rendőrség a TEK közreműködését kérte. A TEK helyszínre vonuló műveleti egysége néhány perc alatt elfogta az erőszakos férfit és sérülésmentesen átadta a rendőrségnek.