Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.07.27

Férfiak feledékenysége

Vajon tényleg feledékenyebbek vagyunk mi férfiak, vagy sikerült egy újabb közhelye belefutni ezzel a cikkel kapcsolatban? A nőkhöz képest tényleg sokkal több dolgot, leginkább évfordulókat, születésnapokat, névnapokat felejtünk el.

Norvég kutatók foglalkoztak a jelenséggel, így hivatalos formát kapott a férfiak feledékenysége : igen hölgyeim, sokkal rosszabb a memóriánk! Ez nem köthető életkorhoz, kutatások bizonyították azt is, hogy egy 30 éves és egy 60 éves férfi éppúgy képes elfelejteni fontos párkapcsolati dátumot, dátumokat.

noi-ekszer-ajandekozas.jpg

Ajándékozás

Miért is ajándékozunk kedvesünknek jeles napok alkalmával, többnyire valamilyen csinos ékszert? Nos, az ajándékozás, a szeretet kifejezésének egyik módja, amit egy párkapcsolatban érdemes kimutatni. A szeretett személy ezzel tisztában lesz, hogy párjuk gondolt rá. Vannak olyan férfiak, akiknek a szeretetkifejezés ezen módja könnyedén megy, túl sok időt és energiát nem is kell feláldoznia, hogy egy jeles napra meglepje párját egy szép ajándékkal.

Az ajándék maga lehet olyan, amit kedvesünk már régóta szeretett volna. Saját tapasztalatból mondom, hogy egy csinos fülbevaló mindig listás helyezést ér el, a „mit szeretne a barátnőm” top 5-ben. Persze akadnak olyan sorstársaim is, akiknek fogalmuk nincs, mit is lehet venni egy nőnek, mire vágyik? Ilyenkor érdemes szakértő segítségét kérni, akár személyesen is.

Ajándékozós top 5 feledékeny és tanácstalan társaimnak

Bármilyen furcsa is, de a legtöbb nő a csokor virágnak örül a legjobban. Ez azért van, mert nem kell jeles alkalomnak lennie, hogy párjuk meglepje őket, elég, ha tényleg csak munka után vesz egy pár szál rózsát, és „csak úgy” odaadja.

Ugyanilyen népszerű az eljegyzési gyűrű. Ezt leginkább jeles napon, mondjuk megismerkedési évfordulón, vagy születésnapon adjuk át, egy kérdéssel kísérve: „Leszel a feleségem?”

Szintén jeles napokra ajánlom a már említett fülbevalót, mint ajándékot.

Ha nem szerelmünknek veszünk valamit, hanem mondjuk édesanyánknak, akkor egy szép medál, különféle stílusban és kivitelben remek ajándék.

Ha medál volt, érdemes utánajárni, hogy van-e hozzá egy szép nyaklánca?

Mindent összevetve, a feledékenységünket orvosoljuk! Remek találmányok vannak, hogy ne felejtsük el a jeles napokat, mert ajándékozni jó, örömet szerzünk vele. Érdemes kicsit utánajárni, hogy pontosan mire is vágyik szívünk hölgye, mert ezzel a siker garantált lesz. Ha pedig esetleg egy kis segítségre lenne szükségünk, ékszerválasztás kapcsán forduljunk bátran az Ékszerpalota munkatársaihoz.