Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.02.13

Férfi bőrápolás természetes termékekkel

A férfiak bőrének is szüksége van a gondoskodásra, törődésre. Az ő arcbőrük ugyanúgy kiszáradhat, fakóvá, ráncossá válhat, a pattanásokkal, ráncokkal szemben pedig nekik is kemény harcot kell vívniuk, akárcsak a hölgyeknek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az erősebbik nem képviselői is rátaláljanak azokat a termékekre, kozmetikumokra, amikkel elérhetik a hőn áhított hatást.

Bár a férfiak bőrét más szerkezet, vastagság és egyéb tulajdonság jellemzi, mégis azt mondhatjuk, hogy a férfi bőrápolás nem sokban különbözik a nőitől. Nekik is érdemes tudatában lenniük annak, hogy milyen bőrtípussal rendelkeznek, az arcápoló termékeket pedig az egyéni bőrhibáiknak megfelelően kell kiválasztaniuk.

 

ferfi-borapolas.jpg

 

Miből áll a férfi bőrápolás?

 

A gondos, körültekintően végzett arctisztítás a férfi bőrápolásban is a legelső lépés. A továbbiakban az arcra felvitt készítmények, legyen az hidratáló vagy valamilyen szérum, esetlen arcmaszk, csak akkor fejtik ki a hatásukat, ha az arcon nincsenek szennyeződések. A férfiak esetében különösen nagy gondot jelent az arcbőr zsírrétege, amit szintén alaposan el kell távolítani annak érdekében, hogy az arcbőrt kezelni, ápolni tudjuk.

A tisztítás mellett a férfiak bőre is igényli a hidratálást, azaz a nedvességpótlást. Ez nem csak a bőr egészséges állapotának eléréséhez szükséges, hanem azért is, hogy meg tudjuk előzni a ráncosodást. A szemkörnyékápolás szintén a férfi arcápolás egy fontos lépése, főleg 30-40 év felett, de megelőző jelleggel már akár korábban is. Az arcbőr az ő esetükben is az szem körül a legvékonyabb, legérzékenyebb. Itt alakulnak ki elsőként a nem kívánatos szarkalábak. A mindennapi stressz, alváshiány, fárasztó munka, illetve a monitor előtt töltött idő az ő esetükben is szem alatti táskák formájában mutatkozik meg.

 

Hajpakolás férfiaknak

 

Nemcsak a bőrápolás, hanem a hajápolás is ugyanolyan jelentőséggel bír a férfiak esetében. Az ő megjelenésüket, közérzetüket is nagymértékben befolyásolja, hogy milyen a hajuk állapota, textúrája. Vannak, akik kifejezetten száraz, porózus hajjal rendelkeznek, ez a hajtípus pedig a megszokottnál is nagyobb figyelmet, törődést igényel. A növényi hajpakolások rendszeres használata jó választás, hiszen ezekben a termékekben minden benne van, ami a hidratáláshoz, nedvességpótláshoz kell. A natúr hajpakolások puhává, selymessé teszik a hajszálakat, segítenek a szárazság, töredezettség csökkentésében és egészséges fényt is adnak nekik. Az egyéni igényeknek megfelelően, napi vagy akár heti rendszerességgel is használhatók.