Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.09.30

Felrobbant egy kémcső, nyolcan megsérültek

Nyolcan szenvedtek könnyebb sérülést, amikor pénteken este a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat keretében az ELTE Savaria Egyetemi Központban végzett bemutató kísérlet során felrobbant egy kémcső.

 

kutatok-ejszakaja.jpg

(A fotó illusztráció. Szalay Luca adjunktus (j) egyetemi hallgatókkal kémiai kísérletet mutat be az érdeklődőknek a Kutatók éjszakája országos rendezvénysorozaton az ELTE kémia szakmódszertani laboratóriumában, Budapesten 2017. szeptember 29-én. MTI Fotó: Kovács Attila)

 

Egyed László, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a baleset során öt 8-12 év közötti gyerek és három felnőtt szenvedett könnyebb sérüléseket.
Az eddigi adatok szerint az egyetemi központ 309-es termében kálium-klorid és a réz-szulfát sókkal lángfestést végeztek, a kísérlet során alkohol borult az asztalra, ami reakcióba lépett a kísérletben szereplő anyagokkal.
Hozzáfűzte: a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szemlét tart a helyszínen.
Németh István, az egyetem rektorhelyettese az MTI-nek korábban szintén azt mondta, igyekeznek rekonstruálni az eset körülményeit, vizsgálatot folytatnak. MTI