Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.10.18

Fáradtságmentes munkavégzés

Legyen szó vezetékrendszerekről, nehezen hozzáférhető fal előtti installációkról, vagy szűk helyen lévő csövekről, az új Rothenberger Romax 4000 AC hidraulikus présgép botforma alakja még ezen a területeken is lehetővé teszi a munkavégzést.

 

presgep.jpg


Az extrém könnyű súly és a kiegyenlített súlyelosztás biztosítja a fáradtságmentes munkavégzést, még folyamatos használat közben is. A CFT technológia garantálja a szükséges préserőt. Az automatikusan ellenőrzött préskulcs biztosítja, hogy a megfelelő préserő elérése után a nyomóhenger a kiinduló helyzetbe visszaálljon. Az újfajta, úgynevezett press-es kötési rendszerek egyediségéhez tartozik, hogy a présgép és a préspofa együttes használatával kivitelezhető a működése. Ezek a rendszerek az úgynevezett press-idomok segítségével hozhatóak létre és kapcsolhatók össze. Az új akkumulátoros technológiával 41%-al több préselési ciklus, illetve 33%-al nagyobb kapacitás érhető el. Mindez vezeték nélkül, hatékonyság és helyszíni szabadság egyaránt garantált!
Szinte csak ki kell „legózni” - egy komplett rendszer könnyedén összerakható a présgép termékek használatával, és a kötési pontokon a présgép által befogott préspofákkal kell összepréselni azokat. Sok féle variáció megtalálható a kínálatban: vannak elektromos, kézi, és elektrohidraulikus változatok is, az áruházból rendelhető különböző típusú présgép és hozzá való préspofa is.


Csőfagyasztás, csőfagyasztó


Nagy társasházaknál költséges fűtési rendszer leürítés helyett versenyképes alternatíva a csőfagyasztás. A csőfagyasztás nagyobb átmérőjűek esetében eredményes a gép használata segítségével. Rems és Rothenberger szerszámok nagy választéka áll rendelkezésre ezekből az eszközökből is.


Műanyag hegesztő


Általában társasházak ivóvíz alapvezetéke, utcai gázvezeték, vagy nagy átmérőjű esővíz csatorna esetén használatos. A műanyagcső hegesztés teljesen biztos kötést ad, különösebb feszültséget nem igényel. A hegesztés gépigényét lehet csökkenteni úgynevezett elektrofitting alkalmazásával.
Menetmetsző, menetvágó
Hagyományos épületgépészeti szerelés alapszerszáma a csőfogó mellett. Használata nagyobb mennyiségű menet, vagy nagyobb csőátmérőnél indokolt. A korszerű menetmetsző fej egyből vágja a menetet, nincs szükség utánállításra.