Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.02.13

Ezért jó, ha van a gyerekszobában építőkocka!

Íme egy igazán retro játék, amely kreatív, fejleszti a babákat, amivel egyedül és barátaival is tud játszani. Nagyon sok olyan játék van, amelyet a szülők feleslegesnek ítélnek meg, és inkább választanak valami mást gyermekük számára. Az építőkocka még véletlenül se kerülhet ebbe a kategóriába!

 

A fajátékok, amilyen ez az előbb említett játék is, hasznosak és megannyi lehetőség rejlik bennük. A következőkben mindent megtudhatsz róluk, így ha gyermeked már lassan mászni kezd, mindenképp tarts velünk! 

 

babaszoba-epitokocka.jpg

 

Az építőkocka varázslata

 

Mitől lesz egy gyerekjáték tökéletes a kicsi számára? Nos, amikor elérnek egy bizonyos kort, a babák számára az válik a legkülönlegesebb játékká, ha ők maguk mozgathatnak dolgokat. Ilyenkor mókássá válik a polcok lepakolása majd újra berendezése, a könyvek kinyitása, majd becsukása, a játékok elpakolása.

 

Amikor a kicsi ezeket élvezi a legjobban, akkor bizony az építőkocka válik az egyik legjobb játékká. Ezt fel lehet építeni, majd összerombolni. Ne aggódj, a rombolás nem agresszióra utal! Egyszerűen itt is arról van szó, hogy a kicsi tesz valamit, aminek következménye van. Ez számukra egy vicces, izgalmas folyamat, ezért van az is, hogy a legtöbb gyerkőc nagyokat kacag, miután szétrombolta a kockákból épített várat. 

 

Ráadásul a fakockák nem ártalmasak a kicsire. A legtöbb baba ugyanis nem csupán a szemeivel és a tapintásával ismeri meg a dolgokat, hanem az ízlésével is. Látja, hogy a kocka kék, érzi, hogy kemény...Na de milyen lehet az íze? A műanyag játéknál sajnos esélyes, hogy ártalmas a kicsire, ám a fajátékoknál ettől nem kell félned. 

 

Egyéb babaszoba-kiegészítők, amik mókásak

 

A kisbabák szobáját érdemes olyan játékokkal berendezni, amelyeket használhatnak egyedül, veletek és a barátaikkal is. Ilyen játék például a labdamedence is. Ezt egyedül is tudja használni, anélkül, hogy bármilyen sérülést kellene szenvednie, de az is vicces, ha veled együtt mókázhat benne.

 

Egy másik kiváló játék az indián sátor. Ez nem egy konkrét játék, ám a benne lévő párnákat, takarókat, plüssöket jó rendezgetni, nagyobb korában pedig akár teapartit és ottalvós bulit is lehet bennük tartani. 

 

Fontos kiegészítője a babaszobának a magasságmérő is. Ezen bármikor megmutathatod gyermekednek, hogy mennyit nőtt, és hogy milyen ici-pici volt korábban.

 

Az új bútorok fontossága

 

Nem gondolnád, de a kicsiknek is szükségük lehet már bútorokra. Fotelre, kanapéra, puffra. Egyrészt jól mutatnak egy nagyobbacska - két-három éves - gyerkőc szobájában, ráadásul ezeknek a kényelmében sokkal kellemesebb rajzolni, könyvet lapozgatni, enni és inni. 

 

A sok szín és minta között biztosan találsz olyat, ami tetszeni fog. Ne feledd, hogy ezeket egészen sokáig tudja majd használni, ahogy a fentebb említett kiegészítőket is. Ezek mind olyan bútorok, amelyeket akár még oviskorukban is vígan tudnak majd használni.