Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.01.19

Ezért jelent pénzbeli megtérülést a hővisszanyerős szellőztető használata

Mi az a hővisszanyerős szellőztető, pontosan milyen elven és módon működik, illetve kiknek javasolt leginkább fontolóra venni az alkalmazását? Fontos kérdésekről van szó, nemcsak az egészség, a komfortérzet miatt, hanem anyagi értelemben is.

Ezért szenteltünk a témakörnek kiemelt bejegyzést, rámutatva a hővisszanyerős szellőztető által kínált hozzáadott értékre.

 

szelloztetorendszer.jpg

 

A hővisszanyerős szellőztető működésének alapvető lényege

 

Maga az elnevezés is sokat elárul. Olyan korszerű szellőztetőrendszerről van szó, ami segít hő- és páraveszteség nélkül, folyamatos jelleggel megoldani a szellőztetést. Vagyis a beltéren elhasznált és rossz minőségű levegőt frissre lehet cserélni, ami élettani szempontból egyáltalán nem mellékes.

Az igazi tudomány értelemszerűen abban rejlik, hogy a hővisszanyerős szellőztető alkalmazása nem növeli meg a fűtés anyagi vonzatát. Ahogyan azt már fentebb is említettük, a folyamat hő- és páraveszteség nélkül valósulhat meg.

 

A hővisszanyerős szellőztető rendszeres használatával járó pénzügyi és egyéb előnyök

 

Mivel a szellőztetés folyamatos lebonyolítása nem jár együtt nyitott ablakokkal és kitárt ajtókkal, úgy a benti meleg levegő nem fog indokolatlanul lehűlni. Ennek köszönhetően pedig a fűtést sem kell fokozott intenzitással alkalmazni.

Egyenesen következik, hogy a hővisszanyerős szellőztető alkalmazásával fűtési energiát takarítunk meg, ami egyet jelent a pénzspórolással. Úgyhogy már csak anyagi megfontolásból is kimondottan hasznos döntésnek bizonyulhat a rendszeres használata.

Mindezen felül persze ott vannak még az egészségre és komfortérzetre vonatkozó irányelvek is. Amennyiben ugyanis nem kell hosszabb időn keresztül a rossz és elhasznált levegőt belélegezni, azzal komfortosabban érezhetjük magunkat.

Nem beszélve arról, hogy a belélegzett levegő minősége közép- és hosszú távon az egészségünk alakulására nézve is komoly ráhatással bír.

 

Leginkább ezeken a helyeken célszerű kipróbálni a hővisszanyerős szellőztetőt

 

Mindenekelőtt az otthoni felhasználás lehetőségét kell kiemelni akkor, amikor a hővisszanyerős szellőztető alkalmazási opcióit vesszük alapul. Ebbe a kategóriába pedig egyaránt beletartoznak a kisebb és nagyobb családi vagy társasházak, illetve panellakások is.

Kiemelt előnye tehát a hővisszanyerős szellőztetőnek, hogy sokféle környezetben és módon segíthet komfortosabbá tenni a felhasználók mindennapjait. Ebből a szempontból pedig akad még egy lényeges tényező, amire szintén nem árt kitérni.

Azokra az otthonokra gondolunk, ahol egy vagy több gyermek, illetve csecsemő is tartózkodik a lakásban. Náluk hatványozottan fontos szempontnak számít a beltéren uralkodó levegő kifogástalan minősége. A hővisszanyerős szellőztető segítségével ez indokolatlanul magas pénzbeli ráfordítás nélkül is megvalósítható.