Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.04.15

Ezért fontos a jó rovarháló az ablakokra

Nevezhetjük szúnyoghálónak, de talán ez megtévesztő lehet, ugyanis inkább rovarháló a pontos megnevezése. Viszont bárhogy is hívjuk, ugyanarra gondolunk. Nem, nem a rovarokra vagy szúnyogokra, hanem a nyugalmunkra! Nem mindegy ugyanis, hogy meg kell-e osztanunk az otthonunkat úgy, hogy nem hívtuk “az illetőket”.

 

Járjuk kicsit körbe ezt a témát, hogy neked is nyugodtan teljenek a napjaid és főleg az éjszakáid.

 

 

szunyoghalo.jpeg

 

 

Miért is olyan fontos a rovarháló?

 

Nem tudom, te hogy vagy vele, de engem az őrületbe tud kergetni egy házon belül repkedő szúnyog. És ezzel nem vagyok egyedül, nagyon sokan osztják ezt a nézetem. Épp ezért nem vagyok hajlandó megosztani az otthonom egyetlen szúnyoggal sem! Vigyázok a személyes teremre, és legfőképp a nyugodt alvásomra, amit nem zavarhat meg holmi zümmögő, kéretlen betolakodó. Neked fontos, hogy nyugodtan aludj? Persze, hogy az, ezért nem kérdés, hogy szükséged van rovarhálóra.

 

De ez nem minden. Gondolj csak az utóbbi évek poloska- és katicabogár-inváziójára is. A poloskát nagyon kevesen kedvelik, de a katica (főleg a gyerekeknek) cuki, nem? Az, de csakis a házon kívül. Egy olyan katicabogár, ami folyamatosan a plafonnak ütközve keresi a kiutat, nem a legjobb esti altató. Éppúgy fontos ez a fajta védelem akkor is, ha valaki irtózik a pókoktól vagy a rovaroktól. Ezek miatt nem a legjobb, ha szúnyoghálónak hívjuk, mert nem csak a szúnyog ellen jelent kiváló, pótolhatatlan megoldást.

 

Típusok és pár tipp

 

Ahogy láthatod is, nagyon jó szolgálatot tesznek a rovarhálók, távol tartják a szúnyogokat, pókokat és rovarokat. De nem mindegy, hogy milyet választasz közülük, mert persze ebből is van sokféle. Építhetsz magadnak is, ha megveszed a hozzávalókat, de kiváló kész szúnyoghálókat is vásárolhatsz például a Redőny Diszkontból.

 

Érdemes végiggondolnod vásárlás előtt, hogy milyen típust akarsz vásárolni. Fontos számodra a hosszú távú megbízhatóság mellett a mobilitás is? Értem ez alatt azt, hogy időnként le szeretnéd majd venni? Ez az igény sok esetben az emeleti ablakokra szerelt rovarhálók esetén jön elő. Egy levehető megoldás aranyat ér a tizedik emeleten, ahol nincs lehetőséged az ablak elé állva kívülről letakarítani az ablakod.

 

Erre ma már olyan megoldások is vannak, hogy pl. a redőnybe szerelve rolószerűen húzhatod fel-le a rovarhálót. Így ha épp arra van szükséged, hogy kinyúlj, kihajolj az ablakon, nem kell leszerelned az egészet, csak felhúzod és kész.

 

Hova szereljünk mindenképpen?

 

Minden ajtóra úgy gondolom, hogy alap. De azt javaslom, hogy minden helyiség legalább egy ablakára legyen szerelve. Ezzel tudod azt biztosítani, hogy minden helyiséget át tudj szellőztetni, ha épp arra van szükség. Ne felejtsd el a kisebb helyiségeket sem, mint a kamra vagy épp a WC és fürdő. Mindenhol legyen fent a rovarháló, mert ez adja meg számodra a maximális védelmet a szúnyogok, rovarok, legyek és pókok ellen. Nyugodt pihenést kívánok!