Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.11.07

Ezekkel a kérdésekkel is találkozhatunk egy állásinterjún!

Az álláskeresést az állásinterjún való részvétel zárja le. Rengetegen vonakodnak egy interjún való részvételtől. Vannak, akiknek kifejezetten rossz élményeik vannak az interjúkról. Amennyiben nem sikerül egy állásinterjú, olyankor sokszor abba a hibába eshetünk, hogy a HR-es interjúztatókat kezdjük el hibáztatni. „ Biztosan nem voltunk nekik szimpatikusak. – Már úgy is megvolt az a személy, aki betöltötte az állást.” Ha kicsit gondolkodunk, akkor rájöhetünk, hogy az éremnek mindig két oldala van, és lehet, hogy mi nem tettünk meg mindent annak érdekében, hogy egy sikeres állásinterjút tudhassunk magunk mögött. Ajánlott felkészülni az állásinterjúra, mert gyakorlatilag a jövőnk függhet tőle.

A személyes részt például nagyon jól begyakorolhatjuk odahaza. Egy valamit biztosan tudhatunk, hogy magunkról mindig kell mesélni. Van olyan vállalat, ahol kifejezetten azt kérik, hogy meséljünk magunkról 2 percben. Persze ez mindenkinek könnyűnek tűnhet, azonban éles helyzetben akár le is blokkolhatunk. Ezért érdemes legalább párszor összeszedni otthon gondolatainkat, hogy mit is fogunk magunkról mondani az interjún. Ezenkívül felkészülhetünk olyan kérdésekből is, amelyek elég gyakran elhangozhatnak egy állásinterjún.

 

allas.jpg

 

Nézzünk ezekből párat. Megkérdezhetik tőlünk azt, hogy miért akarunk az adott helyen dolgozni? Ilyenkor válaszolhatjuk azt, hogy sokat hallottunk már a helyről, és jó a vállalatról kialakított kép. Mondhatjuk akár azt is, ha megkapjuk az állást, akkor lehetőségünk lesz olyan munkát végezni, ami érdekel bennünket. Ezenfelül megkérdezhetik még azt is, hogy mit csináltunk a legutóbbi munkahelyünkön? Erre a kérdésre magyarázzuk el gyakorlati példákkal, hogy mik voltak az utolsó munkaköri feladataink.

Ugyanúgy gyakorlati példákkal mutassuk be szakmai ismeretünket és tudásunkat amennyire a lehetőségek és az idő adott erre. Beszéljünk azokról a munkaköri feladatokról, amelyekben másokkal kellett együtt dolgoznunk. A vállalatok szeretik az olyan munkaerőt, aki képes csapatjátékosként dolgozni, és gondolkodni. Rengeteg olyan szakma van, ahol nem egyedül kell dolgoznunk.

Azt is mondjuk el, hogy mennyi ideig dolgoztunk abban a munkakörben, és beszéljünk a korábbi munkahelyi sikerekről is, amelyekre büszkék vagyunk. Egy állásinterjún az sem túl jó, ha nagyon szerények vagyunk, de óvakodjunk a beképzeltségtől is. Meg kell találnunk a kettő közötti átmenetet. Ma már az informatika jelentős szerepet tölt be életünkben. A felhasználói szintű számítógépes ismeretet a legtöbb cég elvárja tőlünk, így tehát olyan kérdéssel is találkozhatunk, hogy rendelkezünk-e számítógépes ismeretekkel.

Az interjúztatók arra is kíváncsiak lehetnek, hogy hol akadtunk rá az állásra. Az állások Debrecen oldalon különféle releváns aktuális debreceni álláslehetőségekkel találkozhatunk. Egyes cégek keresnek alkalmazottat elektronikai műszerész pozícióba. A munkaadó elvárásai az alábbiak lehetnek a munkavállaló felé.

Az állásra jelentkező rendelkezzen elektronikai műszerész végzettséggel, legyen megbízható, pontos, és munkájára igényes. Számos esetben előnyt jelenthet a légtechnikai ismeret. Vannak olyan vállalatok, amelyeknél a helyi lakosok előnyt élvezhetnek. Nem mindegyik álláshirdetés tartalmaz teljes körű tájékoztatást. Előfordulhat, hogy egy álláshirdetésben nem tüntetik fel a bérezést.

Ha ilyennel találkozunk, akkor nagy valószínűséggel számítsunk arra, hogy a bérezés az állásinterjún kerül majd szóba. Ha megkérdeznek bennünket hogy mi az elképzelésünk a bérezést illetően, mondjuk egy általunk reálisnak vélt összeget. További álláshirdetések elérhetőek a honlap közösségi oldalain is.