Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.04.28

Ezek a legkelendőbb márkák a használt autók közül, amit Németországból vásárolunk

Magyarország 5 legnépszerűbb használtautó márkája az idei első negyedév adatai szerint a hazai piac 48%-át teszi ki. A külföldi behozatal mértékében ugyanakkor bizonyos mértékű csökkenés észlelhető, ami nem gond ugyanis valamennyire mérsékli a gépjárművek átlagéletkorát.

A külföldről, köztük Németországból behozott használtautók száma körülbelül másfélszer nagyobb volumenű, mint az itthon gazdát cserélő modelleké. Publikus adatok arról ugyan nincsenek, hogy ténylegesen mennyi autót vásároltunk Németországból az elmúlt évben, arra azonban egyértelműen következtethetünk, hogy mely márkák is kelendőbbek a hazai vásárlók körében. Tudtuk meg ezt a fontos információt a Carsontheweb.com használt autó értékesítőktől.

 

hasznaltauto-nemetorszagbol.jpg

 

A dobogósok

Opel :A legnépszerűbb hazai autómárka a használtautó piacokon az Opel. A gazdát cserélő járművek 14%-a tartozik. Németország legfontosabb autóipari cégének sikere egyértelmű utalás arra, hogy szeretjük a az Opel-t.

Egy Németországból származó használt, de jó állapotú Vectra-hoz már 1000 Euró alatti összegért is hozzájuthatunk. Ehhez természetesen még hozzáadódnak a hazai forgalomba helyezés költségei is, azonban ezért cserébe valóban megbízható minőséget kaphatunk.

Suzuki: A világ 12. legnagyobb személygépkocsi gyártója foglalja el a hazai lista második pozícióját. A részesedése 10%. Ezt a típust azonban nem Németországból szerezzük be, hiszen nem a legkedveltebb autótípus ezen a területen.

Volkswagen: Lényegében csak minimális a lemaradása a használt autó piacból szintén körülbelül 10%-ot magáénak tudó Volkswagen. Mivel az Opelhez hasonlóan itt is német származású autómárkáról beszélünk, a részesedéséhez bizonyára ugyanúgy hozzájárult a német piac. A Németországból származó online aukciós portál kínálatában ebből a márkából találhatjuk a legtöbbet, megelőzve az itthon legnépszerűbbet is.

 

A felső 50%-ba tartoznak még

Ford: A listán a dobogós helyről ugyan lecsúszott, de ettől még népszerűnek mondható Ford is megtalálta a helyét magának. Az nagy múltú Ford valószínűleg nem csak hazánkban népszerű viszont sok eljut hozzánk is elsősorban használt autóként.

Renault: A használtautó forgalom felső 50%-ába még belefért a francia Renault is. A német behozatal során széles kínálat áll rendelkezésünkre ebből a típusból is. Elmondhatjuk, hogy a népszerűbb járművek közé sorolható ez is.

 

Ami lemaradt a listáról

A fenti 5-ös lista elsősorban a hazai használtautó vásárlások alapján készült, azonban nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt sem, hogy a külföldi használt autókkal foglalkozó oldalakon más márkák is előfordulnak, amelyek ebben a listában nem foglalhattak el tekintélyes helyet.

Említésre méltó még az Audi a BMW és a Mercedes is, már ha az elérhető használt német autók kínálatát tekintjük kiindulási pontként. Annak oka, hogy nem tartozik a legnépszerűbbek közé ez a 3 típus valószínűleg a modellek árfekvésében keresendő.

A jelenlegi lista kifejezetten a gazdát cserélő használt autókról nyújt információkat, de szintén figyelembe kell venni az értékelés során, hogy az új autók forgalomba helyezésének mértéke is egyre nagyobb, így nem szabad meglepődnünk azon sem, ha ettől eltérő statisztikákkal találkozunk.