Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.03.31

Európa híres kávépörkölője – Ebenica Coffee

Európában az egyik legjobb és legnevesebb kávépörkölő, az Ebenica Coffee. A kávépörkölő alapítója és tulajdonosa Marek Fajcik.

Az Ebenica Coffee családi vállalkozásból nőtte ki magát Európa egyik legjobb kávépörkölőjévé. A kávépörkölő frissen pörkölt kávéit ma már egyre több cég irodáiban, szállodákban, éttermekben és kávézókban ismerik. Az Ebenica Coffee kiváló minőségű kávéi nem csak a piacon ismertek, hanem neves gasztronómiai versenyeken is, ahol szinte mindig sikeresen szerepelnek a kávépörkölő magas minőséget képviselő kávéik.

 

kave.jpg

(A fotó forrása: djile / Shutterstock.com)

 

A kávépörkölőben csakis minőségi kávé készül

 

A kávépörkölőben nem csak a különböző kávéfajták képviselnek magas minőséget, hanem az egész gyártási folyamat is. Ebbe a gyártási folyamatba, mi magunk is bepillantást nyerhetünk, ha ellátogatunk Szlovákiába, Modrára. Ahol egy csésze finom kávé mellett, beavatnak bennünket a kávé gyártásának folyamatába. A zöld kávé üzembe érkezésétől, egészen a pörkölésig. Kávékat is kóstolgathatunk és kiválaszthatjuk, amelyik a legjobban ízlik nekünk.

A cég vezetője így vélekedik: „Minden egyes csésze kávé mögött, egy erőteljes, a legmodernebb technikákat használó gyártási mód rejlik.” 2020-ban meg is vásároltak egy Giesen pörkölő gépet. Ezzel a kávépörkölés egy új szintre emelkedett. A cégvezető úgy gondolja, hogy: „Az emberi tényező soha nem helyettesíthető, de a technika segítségével a pörkölés megkönnyíthető és segít állandó minőséget biztosítani.” Giesen Frans főmérnök meglátása szerint pedig a modern technika segítségével, Európa egyik legjobb kávé pörkölő üzeme lett az Ebenica Coffee.

 

Az Ebenica Coffee weburáházában csakis kiváló minőségű kávéval találkozhatunk

 

Az Ebenica Coffee webáruházában kávékülönlegességekkel és kávékeverékekkel találkozhatunk. Az Ebenica kínálatában fellelhetők az édes, nem savas, a keserű és gyümölcsös kávék. Azoknak sem kell csalódniuk, akik nem fogyaszthatnak koffeines kávét, hiszen az Ebenica Zero egy koffeinmentes kávé, amelyben a csokoládé és a mogyoró finom kombinációja sejlik fel.

Az Ebenica Siesta pedig csökkentett koffeintartalommal rendelkezik, melynek erőteljes mandula íze tejjel kombinálva, még jobban kibontakozik. A webáruház kínálatában őrölt és szemes kávét is vásárolhatunk, illetve a minőségi kávékat értékesítő kávé shop kínálatában a kávé fajtája – 100% Arabica, Arabica és Robuszta – szerint is válogathatunk.