Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.03.05

Enyhe tünetei vannak a magyarországi koronavírus-fertőzötteknek

Enyhe tünetei vannak annak a Magyarországon tanuló két iráni diáknak, akinél kimutatták a koronavírust. Lázuk nincs, kivizsgálásuk zajlik - mondta Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Az infektológus elmondta, két elszigetelt esetről van szó, a diákok nem ismerik egymást.
Amint megérkeztek a kórházba, szinte azonnal hivatalos "kontaktkutatás" kezdődött, ami azt jelenti, hogy pontosan feltérképezik, merre jártak, kivel kerültek kapcsolatba, amióta visszaérkeztek Iránból - közölte.
Hozzátette, párjukat is elkülönítették, vizsgálati eredményük várhatóan még csütörtökön rendelkezésre áll.

magyarorszag-koronavirus-2020.jpg

Szlávik János emlékeztetett, az egyik diák február 22-én, a másik 28-án érkezett Magyarországra.
A gyógyulási idejüket a laboratóriumi vizsgálatok határozzák meg, ezt azt jelenti, hogy egy koronavírusos beteg akkor tekinthető gyógyultnak, ha az egymást követő vizsgálatok nem mutatják ki a betegség jelenlétét szervezetében. Ez általában a betegség kezdetétől 10-14 napig tart, de egyénileg változhat - mondta.

Közölte: a 15 főből - 11 diákból, két tanárból és két sofőrből - álló csoport előreláthatóan vasárnap elhagyhatja a karantént.
Egy fogorvos és az asszisztense pedig jövő hétfőn távozhatnak az elkülönítésből. Mivel mindannyian jól vannak, valószínűleg nem fertőzöttek, de még az utolsó napon is vizsgálatokat végeznek rajtuk - mondta Szlávik János. MTI

koronavirus-vilagterkep.jpg

 

loading...