Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.01.23

Engedély nélkül sorsolhatnak ajándékot a kereskedők

Engedély nélkül, bejelentés után tarthatnak ajándéksorsolást a kereskedők, de ehhez több feltételnek kell megfelelniük - a részletes szabályok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján találhatók.
A bejelentést a NAV központi irányítás szerencsejáték felügyeleti főosztályának kell címezni, az adóhatóság honlapján elérhető űrlapon.

 

ajandek-sorsolas.jpg


Az ilyen sorsolásnak három feltétele van. Először is termék vásárlásához, vagy szolgáltatás igénybevételéhez kötődik, például a kereskedő által meghatározott összegű - vagy mennyiségű - vásárlás után sorsjegyet kap a vásárló. A második feltétel az, hogy a sorsjegy ingyenes legyen, míg a harmadik feltétel a nyilvános húzás. Ez utóbbi történhet számítógéppel - véletlen generátort alkalmazva - is.
Nem minősül nyilvános húzásnak az előre meghatározott feltételeknek megfelelő sorsjegy nyertessé nyilvánítása. Ilyen például a minden 20., minden 100., vagy éppen az első 1000 vásárló nyertessé tétele.
A sorsjegy valóban sorsjegyet jelent, vagyis a csomagolásra helyezett kód, vagy a visszaküldendő kód nem sorsjegy. Hasonlóan nem számít annak - ebből a szempontból - a kaparós sorsjegy sem.
A nyereménynek mindig árunak, vagy pedig szolgáltatásnak kell lennie. A pénznyeremény sorsolásához már engedélyt kell kérni. MTI