Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.07.13

Eltűnt egy 15 éves magyar fiú a Mura folyóban

Eltűnt egy magyar fiatal szombaton a Mura folyóban Ausztriában, sikertelen keresését a stájerországi rendőrség bejelentése szerint vasárnap délután beszüntették a hatóságok.

Az osztrák közszolgálati média (ORF) közlése szerint a fiút szombaton késő délután ragadta el a folyó a stájerországi Feldkirchen bei Graz településnél. A 15 éves fiú a lánytestvérét látogatta meg Grazban. Szombaton egy Mura menti biciklitúrán vett részt hozzátartozóival, és útközben hűsölni akart a folyó vizében.

 

mura-holttest.jpg

 

A rendőrségi közlemény szerint a fiatalt, aki nem tudott úszni, egy áramlat elsodorta. Egy szemtanú még látta őt néhány méterre a parttól, amint a kezével kalimpált. A fiú lánytestvérének párja ruhástól rögtön a vízbe ugrott, azonban már nem tudta őt kimenteni.

A környező településekről, Feldkirchenből, Thondorfból, Kalsdorfból, Gössendorfból és Mellachból vezényeltek tűzoltókat, csaknem hatvanan öt csónakkal kutattak az eltűnt fiú után. A keresésbe búvárok és egy helikopter is bekapcsolódott.

A keresést szombat éjszakára felfüggesztették, vasárnap korán reggel azonban tovább folytatták.
A rendőrségi tájékoztatás szerint a keresést délután leállították, ugyanis minden folyószakaszt átvizsgáltak - sikertelenül. A kutatást az erős áramlatok és a zavaros víz is nehezítette.

A Mura mélysége ezen a szakaszon kettő és öt méter között van, néhol azonban a nyolc métert is elérheti. MTI

(Fotó: illusztráció. Kutatási gyakorlat a Murán - Zala Megyei Kormányhivatal)