Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.07.20

Elmerült ember, eltűnt 6 éves kisfiú a Balatonon

Eltűnt embert kerestek a vízimentők Siófokon. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának munkatársai vasárnap az esti órákig keresték azt az embert, aki általunk nem ismert eszközről (valószínűleg kajak, vagy kenu)  a vízbe került, majd elmerült. Társát egy közelben tartózkodó vitorlással kimentették, majd a partra vitték.

 

vizimento.jpg

 

Vasárnap délután a szigligeti strandon egy 6 éves kisfiú édesanyja kért segítséget, akinek kisfia a strandon működő úszószigetről tűnt el. Az anya elmondta, hogy a gyereket az úszósziget egyik felén a vízbe tette, majd megbeszélték, hogy a másik oldalon találkoznak. Ott azonban hiába várta, a vízben sem találta.

 

A VMSZ Zánka Központja az ábrahámhegyi "kis sürgősségi mentőhajót" riasztotta a helyszínre. A kisfiút sokan keresték, akiről kiderült, hogy megunta az úszást és a megbeszélt helytől eltérő lépcsőn kijött a vízből, majd nem találta édesanyját, ezért kisétált a partra. Ott találták meg. A VMSZ orvosa a kisfiút a biztonság kedvéért megvizsgálta, semmilyen problémát nem talált.

 

Vasárnap Balatonaligán egy idős, cukorbeteg férfit nem találtak a hozzátartozói. Szerencsére őt is a parton találták meg, s így az őt keresők ijedtségén kívül komolyabb baj nem történt.

 

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) felhívja a fürdőzők figyelmét, hogy a következő napokra is ígért kánikula idején szabad vizekbe csak úgy menjenek, hogy maguk és családtagjaik biztonságban legyenek! Hasznos fürdőzési tanácsok elérhetők a vzimentok.hu oldalon - tudatta a Letenye Médiával Tar Mihály a VMSZ szóvivője.