Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.05.31

Elhunyt Obersovszky Péter műsorvezető

Mély fájdalommal és megrendülten tudatjuk, hogy 2015. május 31-én hajnalban, kollégánk Obersovszky Péter betegségével szembeni hosszantartó küzdelem után 55 évesen elhunyt.

 

obersovszky-peter.jpg

 

Obersovszky Péter közel 30 évet töltött el a médiában. Munkatársa volt a Kossuth Rádió Krónikájának és az Egyenleg című műsornak. Később a Hét című műsor szerkesztő riportere és főszerkesztője lett.

 

Obersovszky Péter a kereskedelmi média világát is megismerte, hiszen dolgozott a TV2-nél és az Infórádiónál is. Kollégánk sosem spórolt energiájával, 2004-ben indította el a Krónika délben című műsort a Klubrádión és ezzel egyidejűleg a Magyar Televízió Élesben című vitaműsorát is vezette.

 

Főszerkesztője és műsorvezetője volt az Echo TV Tabuk nélkül és Heti mérleg című műsorának is. A közmédiában vezette a Ma Reggel és Az Este című műsort és felelős szerkesztője és műsorvezetője volt A Lényegnek.

 

Péter nem csak műsorokat, hanem 4 kötetet is jegyzett. Első könyvét 2005-ben szerezte, amelyet még 3 kötet követett. Az utolsó percekig, hatalmas erővel dolgozott a Kossuth Rádió, Vasárnapi Újság című műsorában, mint felelős szerkesztő.

 

Az MTVA Obersovszky Pétert saját halottjának tekinti. (MTVA)