Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.03.27

Életet mentett egy volt mentős taxisofőr, miután a beteget két helyről is elküldték

Ismét életet mentett egy taxisofőr, aki mentős tapasztalataira támaszkodva az utas állapotát és annak tüneteit komolynak vélte és a hazaút helyett kórházba vitte, miután a beteg nem került ellátásra két helyen.

 

fotaxi.jpg

 

Bulla Károly, a Főtaxi sofőrje egy törökbálinti fuvart vett fel március elején, amikor is egy egészségügyi intézményhez hívták. A házaspár férfi tagja rosszul érezte magát, de ez volt már a második hely, ahonnan elküldték őket, ez utóbbiból a rendelési idő lejártára hivatkozva. A pár hölgy tagja szeretett volna visszamenni az első kórházba, hogy panaszt tegyen, ezért hívta a taxit. A férj azonban nem látta ennek értelmét, szeretett volna hazamenni azzal, hogy majd később derítik ki, mi a baja.

 

Károly megkérdezte, milyen panaszai vannak, majd a hallottak alapján, támaszkodva a 13 éves mentős tapasztalataira, azt mondta, ez nem játék, ezért nem vinné haza, mert véleménye szerint sürgősen orvosi ellátásra szorul. A sofőr a mentős időszaka alatt szerzett kapcsolatait kezdte hívogatni, majd végül egy orvossal egyeztetett és bevitte hozzá az utast az Országos Korányi TBC és PulmonológiaiIntézetbe.

 

A kórházban már az elsődleges vizsgálatoknál kiderült, hogy víz van a beteg tüdejében és embólia veszélye állt fent, így bent tartották. Az orvos véleménye szerint komoly kockázatot jelentett volna, ha a beteg nem kapott volna ellátást.  A vizsgálatok végén a hölgyet hazavitte a taxisofőr, aki ha közvetve is, de egyértelműen megmentette utasa életét.

 

eletmento-fotaxis.jpg

 

A Főtaxi Kerepesi úti székházában, a mai napon, Szunomár Tibor vezérigazgató újabb életmentő taxisofőrt tüntetett ki. Bulla Károly az alapító, Haltenberger Samu arcképével és a régi székház fotójával szimbolizált oklevelet és emlékérmet vett át, valamint plusz jutalma az a kétfős hétvégi pihenés, amit egy wellness szállodában tölthet el.

(MTI - OTS. Fotók: Főtaxi)