Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.03.28

Egy másik univerzum, avagy a hálós székek

Sokaktól hallani, hogy egy idő után izzadságszagú lesz a szék, amiben munka közben ülnek, főleg, ha több ember is használja ugyanazt a széket. Mit tehetünk ellene azon túl, hogy gyakran cseréljük a széket? Mert ez, azt hiszem, nem a legköltséghatékonyabb megoldás.

halos-szek.jpg

Hálós vagy hagyományos?


Igazából ez nem is igazán kérdés, mivel a hálós székek számtalan olyan dolgot tudnak, amikben megelőzik a hagyományos székeket. Többek között kényelmesebb és jobban szellőzik, hiszen a háló, legyen az akármilyen, elég légáteresztő. Mindemellett kisebb a súlyuk, mint szivacsos társaiknak, ezáltal légiesebb, jobban, esztétikusabban mutat mindenhol, akár irodában, tárgyalóban és nem utolsó sorban kevesebb helyet foglalnak.


Nyáron különösen fontos, hogy ne izzadjunk bele, ne ragadjunk a székünkhöz, ami egy hálós szék esetében kizárt. Előnye többek között, hogy a hálós háttámla igazán erős és strapabíró, annak ellenére, hogy látványra könnyed, légiesen törékenynek tűnik és ami a legmeglepőbb, a háló nem tud kinyúlni, pont  mint a SpinaliS Ergonomic, melyet egész napos, 12 órás üléshez terveztek és aktív ülés mechanikával rendelkezik.


Miért nem nyúlik?


Tényleg létezik olyan, hogy a hálós székek hálója nem nyúlik ki. Legalábbis bizonyos típusokra a gyártók 10 év garanciát is vállalnak. A NET háló a XXI. század vívmánya, egy nagyon strapabíró, de légies, könnyű, ergonomikus anyag, ami illeszkedik a magasságunkhoz, testfelépítésünkhöz, annak minden részletéhez idomul. Mindemellett egészséges is, és vannak olyan székek, amiknél például derék részen külön alátámasztás van, így még jobban lehet szabályozni a gerinctámaszt a számunkra megfelelő módon, mint az az Emagra Lotus X2 esetében is, melyben 8 óra ülés meg sem kottyan.


A háló hihetetlen erős, még egy 7000 méteres zuhanást is kibír úgy, hogy mind a zuhanó fél túléli egy karcolás nélkül, mind a háló, vagyis nem szakad el, ami nem mindennapi teljesítmény.
Ezeket a hálókat a kifejlesztésükkor űrhajók rakományának leszorításához használták, aminek következtében több tonna súly nehezedett rá, hiszen többszörös gravitációs erő nehezedett a leszorított súlyra. Ha a NET hálók ezeket képesek voltak megtartani, akkor napi 8-12 óra terhelés mellett nem csoda, hogy kibír 10-15 évet.
Tehát, ha igazán strapabíró és főleg egészséges széket keresünk, az Irodabutik kínálatában megtaláljuk a legjobbakat, és még ki is próbálhatjuk őket otthonunkban.