Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.04.04

Egy kis összefoglaló a zárak típusairól

A biztonság kiemelt jelentőséggel bír a mai kor embere számára. Természetes, hogy mindannyian szeretnénk a legnagyobb védelemben tudni otthonunkat, szeretteinket, értékeinket. Ebben a megfelelő zárválasztás is fontos szereppel bír. S hogy milyen zárak között válogathatunk manapság? Mire figyeljünk akkor, ha minden szempontból a megfelelő zár mellett tennénk le a voksot?

 

A normál zárbetétek mindenki által jól ismertek, de azok között is megtalálhatóak a csúcskategóriás, legmagasabb védelmet biztosító típusok. A gombos zárbetétekkel nem csak azt akadályozhatjuk meg, hogy kizárjuk magunkat a lakásból, hanem belülről kényelmes nyitási és zárási lehetőség is áll rendelkezésre. A tapasztalatok azt mutatják, hogy legtöbbször a rendszerint gyakori méretekkel lehet találkozni a gyártók kínálatában, de akár a számos normál cilinderzárbetét is átalakítható gombos funkcionálásra.

 

kulcs.jpg

 

S ha már a biztonságról esett szó, akkor nem mehetünk el az úgynevezett védett profilú kulcsos zárbetétek mellett. Ezek esetében biztonsági kódkártya jár a vásárlónak, és a kulcsmásolás kizárólag ennek felmutatásával lehetséges. Vannak elektromos zárbetétek is, melyek működtetése kulcs nélkül megoldható. Nincs többé szükség arra, hogy kulcsot cipeljen magával, hiszen az ajtóra, vagy az mellé szerelhető vezérlőpanel segítségével kulcs nélkül lehet az ajtót használni. A számkombinációs kóddal működő ajtókat mindannyian jól ismerhetjük a lépcsőház ajtók kapcsán.

 

A zárak gyártói arra törekednek, hogy a gyakori feltörési technikákkal szemben maximális védelmet biztosítsanak. A letapogatás, a fúrás, a magkihúzás és a törés elleni védelem alapnak számítanak akkor, ha biztonságos zárakról esik szó. A zár választáshoz remek kiindulópontot tudnak nyújtani az olyan weboldalak, mint a zardepo.hu. Akár profik segítségét is kérheti ahhoz, hogy az igényeinek, az ajtó típusának, és pénztárcájának egyaránt megfelelő zárra essen végül a választás. A zárakon túl egyébként a biztonsági kamerás rendszereken is érdemes elgondolkodni, melyek már csak meglétükkel is visszatartó erőnek számítanak az illetéktelen behatolókra.

 

Zár beszerzés alkalmával se feledkezzen meg arról, hogy az online vásárlás kényelmes megoldásként kínálkozik napjainkban. Lakásfelújítás, vagy biztonságtechnikai korszerűsítés alkalmával is érdemes a webes rendelés előnyeit választania.