Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.10.17

Egy kabalával akár könnyebben vehetjük az akadályokat!

Életünk során lehetnek boldog, és kevésbé boldog pillanataink. Úgy tartja a mondás, hogy egyszer fent, egyszer pedig lent. Mindenki kiegyensúlyozott életre vágyik leginkább, amelyekbe beletartozik egy biztos, és kiszámítható munkahely. Azonban bárki szembesülhet azzal, és akár mi is, hogy egyik napról a másikra elveszítjük addigi munkahelyünket. Ez nagy csapás lehet számunkra, különösen akkor, ha már régóta az adott cégnél dolgoztunk, és a munkánkon túl a kollégáinkkal is jól kijöttünk.

 

ora.jpg

 

Ilyenkor abba a hibába eshetünk, hogy még egy utolsó próbálkozást teszünk a vezetőségnél, hogy ne veszítsük el munkánkat. Számos oka lehet annak, hogy mennünk kellett jelenlegi helyünkről. A vállalatok akár egyik napról a másikra becsődölhetnek, és a cégek nem tudják kifizetni az alkalmazottakat.

 

Látható, hogy rajtunk kívülálló okokból is elküldhetnek bennünket, és nem a munkavégzésünkre hivatkoznak, hanem egyéb okokra. Ez legalább megnyugtató érzés lehet számunkra, hogy nem a munkánkkal volt probléma, azonban a fennálló helyzetet sürgősen meg kell oldani, különösen akkor, ha családunk van, hiszen őket el kell tartani.

 

Ma már számtalan lehetőség áll rendelkezésre, hogy állást találjunk. Az interneten vannak különböző álláskeresési portálok, amelyek segíthetnek bennünket álláskeresésünk kezdetén. Az új időszámítás előbb, vagy utóbb de be fog köszönteni életünkbe, ha új munkahelyre teszünk szert. Az élet néha kiszámíthatatlan, és adhat számunkra jelzéseket, amelyeket akár követhetünk is.

 

Vannak, akik úgy tartják, hogy minden okkal történik, így ha álláskeresésre kerülne a sor, fogjuk fel, úgy hogy egy újabb, és jobb lehetőséget tartogat számunkra a sors. Ahhoz, hogy sikeresen állást találjunk, be kell adnunk önéletrajzunkat, és motivációs levelünket vállalatokhoz. Amennyiben felhívnak bennünket, felajánlhatnak számunkra egy állásinterjút. Sokaknak van kabalája, amely szerencsét hozhat ilyen helyzetekben.

 

A kabala lehet egy kisebb plüssállat, vagy akár egy karóra is. Persze mindezek mellett szükség van egyéb tényezőkre is, amelyekkel rendelkeznünk kell, hogy sikeres álláskeresést tudhassunk magunk mögött. Birtokában kell lennünk magabiztosságnak, határozott fellépésnek, céltudatosságnak, és munkatapasztalatnak is.

 

Ha mindezekkel rendelkezünk, akkor nagy eséllyel megkaphatjuk azt az állást, amelyikre mindig is vágytunk. A munkahelyi tapasztalatot feltétlenül említsük meg a HR-es interjúztatóknak, mert a cégek egyrészt szeretik a tapasztalt munkaerőt, másrészt pedig nem szívesen bajlódnak az új alkalmazottak betaníttatásával. Mivel a kabalát nem szokás kitenni az asztalra, és ha azt szeretnénk, hogy a szerencsénket mindenképp egy óra hozza meg, akkor egy zsebóra jó választás lehet.

 

A kínálatban különféle zsebórák szerepelnek. Az alábbiakban az órák tulajdonságairól lehet olvasni. Amennyiben kedveljük a régi dolgokat, akkor rálelhetünk az ideális zsebórára, ugyanis meg lehet tekinteni egy antik hatású órát, amelynek a számlapja analóg. A zsebóra automata óraművel rendelkezik.

 

Az órák különböző színekben is megtekinthetők. Ha odavagyunk a fekete színért, akkor miénk lehet egy fekete automata zsebóra, amely szintén analóg kijelzővel, és automata óraművel büszkélkedhet. Az óra fekete számlapján római számjelzések segítségével olvashatjuk le a pontos időt. További zsebóra kínálat elérhető a honlapon. Ha másfajta óratípusokra is kíváncsiak vagyunk, tudunk válogatni, hiszen az órák különböző kategóriákba vannak sorolva érdeklődési köreinknek megfelelően.