Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.12.24

Eddig 45-en fagytak meg

Negyvenöt ember életét oltotta ki a fagyhalál szeptember vége és december 10. között – jelentette a Magyar Szociális Fórum.

 

hajlektalan-tel.jpg

 

A legfiatalabb áldozat 35 éves volt, a legidősebb pedig 88. Közterületen, azaz a szabad ég alatt 18-an fagytak meg, fűtetlen lakásukban 15-en, kórházba szállításuk közben, illetve odaérkezésük után 12-en, mert már nem tudtak rajtuk segíteni.

Az elhunytak közül 25-en férfiak voltak, 20-an pedig nők.

A Magyar Szociális Fórum felhívta a figyelmet, hogy – a múlt télihez hasonlóan - emelkedő tendenciát mutat a rendkívüli kihűléses halálesetek száma. Tavaly december végéig 40-en lelték halálukat fagyhalál következtében, 15-el többen, mint egy évvel előtte, ugyanabban az időszakban, az idén pedig már eddig negyvenöten.

Az MSZF megkérdezte Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől, lát-e összefüggést a rosszabbodó állapotok és a kormány társadalompolitikája között. Emlékeztetett Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár októberi nyilatkozatára, miszerint Magyarországon „azok élnek az utcán, akik ott akarnak élni”. - olvasható az MSZF honlapján.  

Sajtóinformációk szerint december 23-ig további 8 ember vesztette életét fagyhalál (Hipotermia)  következtében.