Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.06.11

Dunai hajóbaleset - Megkezdték az elsüllyedt hajó kiemelését

Megkezdték a május 29-ei hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó kiemelését kedd reggel.
A műveletet élőben közvetítő M1 aktuális csatornán azt mondták, hogy az előzetes tájékoztatás szerint hat órán át is eltarthat a mentés.

dunai-hajobaleset-hableany.jpg

hableany-hajo.jpg

(A Clark Ádám úszódaru és a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó kiemelése előtt és után a Margit hídnál 2019. június 11-én. Fotó: MTI/Mónus Márton)

dunai-hajobaleset-hableany.jpg

(A mentőalakulat tagjai tisztelegnek a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsából kiemelt holttest mellett a Margit hídnál horgonyzó uszályon 2019. június 11-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Jasenyszky Nándorra, a Terrorelhárítási Központ társadalmi kapcsolatokért felelős osztályának vezetőjére hivatkozva az M1 tudósítója azt mondta: a művelet legkritikusabb pontja az lesz, amikor a meder aljától elemelkedik a hajótest, amelyet sikerült kiemelni és áldozatokat is találtak.

Újabb hevedert kell bekötni a dunai hajóbalesetben elsüllyedt Hableányra, mert sérülést találtak a hajó jobb oldalán - hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd délelőtti műsorában.
Az M1-en azt mondták: a kiemelést megnehezítette, hogy a Hableány besodródott az uszály alá. Götz Sándor hajómérnök elmondta: a hajón látható sérülés nem akadályozza a kiemelés folytatását. Az M1-en az is elhangzott, hogy a megtalált holttestek között van az egyetlen gyermekáldozat is. MTI