Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.12.13

Dobozok, a klasszikus csomagolóeszközök

A szalagról legördülő termékek kapcsán mindenképpen gondoskodni kell a megfelelő csomagolás kiválasztásáról. Ez nem csak azért fontos, hogy majd az üzletek polcain jól mutassanak, hanem a szállítás biztonsága érdekében sem szabad elfeledkezni erről.

 

Nem a színes, termékinformációkkal ellátott csomagolásra gondolunk most, hanem azokra a dobozokra, melyekbe rendszerint belekerülnek a zacskózott, palackozott és másféle módon csomagolt termékek. A losan-pack.hu szerint is rendkívül fontos, hogy mindig a termékek méretének és egyéni sajátosságainak megfelelő csomagolás mellett döntsünk, hiszen ezen azok biztonsága múlhat.

 

doboz-csomagolas.jpg

 

Szállítási problémák? A csomagolás sokat segíthet!

 

Azt senkinek sem kell bemutatni, hogy a hazai útviszonyok bizony hagynak maguk után némi kívánnivalót. Ez nem csak személyautóval történő közlekedés alkalmával okozhat problémát, hanem bizony a teherautóval, kamionnal történő áruszállítás során is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon sok kár keletkezhet a raktérben elhelyezett termékekben akkor, ha nem gondoskodik a gyártó a megfelelő csomagolásról.

 

Ez nem csak az egyes termékek szintjén fontos, hanem raklapos mennyiség esetében sem. A stretch fóliák kiemelt népszerűségnek örvendenek akkor, ha a dobozok raklapra történő rögzítéséről van szó, de természetesen a dobozok minőségén is sok múlik.

 

Megbízható minőség a dobozolásban

 

Nincs olyan nagykereskedés vagy gyár, ahol ne találkoznánk dobozok tömkelegével. A legfontosabb esetükben az, hogy mindig a szállításra váró áru méretének megfelelő darabokra essen a választás. A csomagolás csak úgy válthatja be a hozzá fűzött reményeket, ha minden szempontból a biztonságot tartjuk szem előtt. A gyártósorról legördülő termékek gyakran hosszú utat járnak be, míg eljutnak a kiskereskedésekbe vagy a vásárlókhoz, ezért mindenképpen fel kell készülni azokra a kockázati tényezőkre, melyekkel az áru útja során találkozhat.

 

Kezdődik ez a raklapos szállítással, ahol az arra történő rögzítés mellett a teherbírás is lényeges. Fontos, hogy az alulra helyezett dobozok még nagy terhelés esetén is megfelelően védjék a bennük elhelyezett termékeket.

 

Amint a raklapos csomagolás megbontásra kerül, a dobozokat szétosztják, s innentől gyakran kisteherautókon jutnak el az üzletekbe. Sajnos nem mehetünk el az emberi tényező mellett sem. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan nem a kellő gondossággal végzik munkájukat és a dobozokkal sem a megfelelő körültekintéssel bánnak.

 

A mindennapi rohanásban, vagy a túlterhelt, helyhiánnyal küzdő raktérben bizony előfordulhat, hogy a dobozokkal óvatlanul bánnak a szállítók. Fontos tehát, hogy a csomagolás terén választott dobozok minden esetben megfelelő védelmet biztosítsanak a bennük elhelyezettek számára. Ez csak úgy lehetséges, ha a csomagolás a termékhez passzoló méretekkel rendelkezik.

 

Főként törékeny termékek, például italok kapcsán van szükség a dobozon belüli elválasztók alkalmazására, melyek szintén azt a célt szolgálják, hogy a szállítás során előforduló fizikai behatások ellen is maximálisan óvva legyen a törékeny üveg.